HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Nők

2014.05.15. 11:36 MinDigTV


M1:  május 16. péntek, 23:15

Mary (Meg Ryan) boldognak hitt élete váratlan fordulatot vesz, amikor szembesül férje hűtlenségével. Minderről a barátnők is tudomást szereznek, ki így, ki úgy áll a történtekhez. Mindenki más tanáccsal, ötlettel rukkol ki, hogy mit tegyen ebben a helyzetben. Mary legjobb barátnője, a magazinszerkesztő Sylvia (Annette Benning) viszont kipletykálja az újságjában a problémáit. Árulása rádöbbenti Maryt arra, hogy át kell értékelnie eddigi kapcsolatait. A társaságnak hátat fordítva elutazik az anyjával és a lányával egy kis lazításra. New Yorkba visszatérve elhatározza, hogy rendezi az ügyes-bajos dolgait.

Fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség

A „Nők” tényleg egy teljesen „női” film, ugyanis gyakorlatilag csak nők szerepelnek benne, nő rendezte, és írta a forgatókönyvét. Diane English ezzel a filmjével mutatkozik be nálunk, s a dolog érdekessége, hogy egy 1939-ben készült, George Cukor által rendezett film remake-je. Mégsem egy szirupos filmet kell elképzelni, hiszen a „Nők” tele van érzékenységgel, valódi problémákkal, humorral, öniróniával. A színészi alakítások kivétel nélkül kiválóak: Meg Ryan nagy finomsággal játssza a karrierjétől és a szerelemtől megcsömörlött asszonyt, a még mindig gyönyörű Annette Benning az együtt érző, de ha érdeke úgy kívánja, áruló barátnőt, Eva Mendes pedig a „csábító”szerepkörét a külső megjelenésén túl humorral árnyalja, megmutatva ezzel komikusi vénáját is. A filmben szereplő asszonyok mind felteszik a kérdést: „Mit ér a nő a férfi nélkül?” Mindegyikük más és más következtetéseket von le a tapasztalataikból, mint ahogy Meg Ryan a saját életéből, hiszen így nyilatkozik egy helyütt: „A keménység és megközelíthetetlenség is csak egy klisé.” Egy ”női” film nőkről (és férfiakról), de nem csak nőknek!

M1:  május 16. péntek, 23:15

rendező: Diane English
forgatókönyvíró: Diane English, Clare Boothe Luce
zeneszerző: Mark Isham
operatőr: Anastas N. Michos
producer: Diane English, Mick Jagger, Bill Johnson, Victoria Pearman
vágó: Tia Nolan

szereplők:
Meg Ryan (Mary Haines)
Annette Bening (Sylvia Fowler)
Eva Mendes (Crystal Allen)
Debra Messing (Edith Potter)
Jada Pinkett Smith (Miriam Aarons)
Candice Bergen (Catherine Frazier)
Natasha Alam (Natasha)
Carrie Fisher (Nancy Blake)
Debi Mazar (Olga)
Bette Midler (Flora DeLave)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Nők Meg Ryan Eva Mendes Annette Bening

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr316169384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása