HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Már nem lakunk itt

2014.04.22. 15:05 MinDigTV


Duna: április 22. kedd, 23:45

A Már nem lakunk itt című filmdráma Andre Dubus amerikai író novellái alapján készült, Larry Gross forgatókönyve szerint, aki a 2004-es Sundance Filmfesztiválon megkapta a legjobb forgatókönyvírónak járó díjat.

Már nem lakunk itt(Fotó: MTVA/Filmszerkesztőség)

Két házaspár, Terry és Jack, Edith és Hank, egymás társaival házasságtörést követnek el. A helyzet, ha nem is nyilvánvaló, de minden érintett részéről sejthető. Jack és Hank egyetemi tanárok és egyébként a legjobb barátok, de különböző személyiségek. Míg Jack nehezen tud hazugságban élni, állandóan vívódik, addig Hank laza, beletörődő, az érzelmek nem fontosak számára. A két feleség jelleme is más és más. Edith vágyik a szerelemre, de férje elhanyagolja, számára a titkos viszony Jack-kel jelenti a menekülést. Terry nagyon bizonytalan, vágyik a férje szeretetére, de ezt már régen nem kapja meg, ezért sem utasítja vissza Hank közeledését. Viszont eljön az idő, amikor már csupa bűntudat, önmarcangolás, hazugság, keserűség, belső vívódás az életük, így szembe kell nézniük önmagukkal, egymással és nem mellesleg a gyerekeikkel.

A válságban lévő házasságok lélektanát tárja fel a film, olyan kiváló színészek játékával, mint Naomi Watts, Peter Krause, Laura Dern és Mark Ruffalo.

Duna: április 22. kedd, 23:45

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: John Curran
író: Andre Dubus
forgatókönyvíró: Larry Gross
zeneszerző: Michael Convertino
operatőr: Maryse Alberti
jelmeztervező: Katia Stano
producer: Jonas Goodman, Harvey Kahn, Naomi Watts
látványtervező: Tony Devenyi
vágó: Alexandre de Franceschi

szereplők:
Mark Ruffalo (Jack Linden)
Laura Dern (Terry)
Peter Krause (Hank Evans)
Naomi Watts (Edith)
Jennifer Bishop (Sharon Evans)
Sam Charles (Sean)
Haili Page (Natasha Linden)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV MinDig TV Már nem lakunk itt

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr726068483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása