HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az ügyfél

2014.04.11. 13:09 MinDigTV


M1 – április 13., vasárnap, 21:40

A kamasz Mark Sway (Brad Renfro) és kisöccse titokban a folyóparton cigiznek, amikor szemtanúi lesznek, amint egy öltönyös férfi öngyilkosságot követ el. Az illető egy maffiaügyvéd, Jerome Clifford, aki a halála előtti percekben súlyos titkokat árul el Marknak.

Mark kihívja az esethez a rendőrséget, de arról egy szót sem szól, hogy beszélt volna Clifforddal. A hatóságok, élükön Roy Foltrigg (Tommy Lee Jones) államügyésszel azt gyanítják, a fiú sok mindent megtudhatott az ügyvédtől, többek közt azt is, hová rejtették el annak a louisianai szenátornak a holttestét, amelynek megtalálásától függ egy rövidesen bíróság elé kerülő büntetőper. A maffia is hasonló érdeklődést tanúsít Mark iránt, aki egy találomra kiválasztott ügyvédnő, Reggie Love (Susan Sarandon) segítségét kéri. Reggie és Mark két tűz között találják magukat a politikai babérokra törő államügyész önző cselei és az alvilági gyilkosok fenyegetése között.

A film a jogászi és politikai karrierjét bestsellerszerzőként folytató John Grisham regénye nyomán készült, akinek könyvei alapján a kilencvenes években olyan sikeres filmadaptációk érték egymást a moziban, mint A cég, A pelikán ügyirat, a Ha ölni kell, vagy Az esőcsináló. Az 1994-es Az ügyfél Joel Schumacher rendezésében a sorból elsősorban Susan Sarandon és Tommy Lee Jones kiváló színészi alakításával tűnik ki, az előbbit munkájáért Oscar-díjra jelölték.

Az ügyfél – M1 – április 13., vasárnap, 21:40

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Joel Schumacher
író: John Grisham
forgatókönyvíró: John Grisham, Akiva Goldsman
zeneszerző: Howard Shore
operatőr: Tony Pierce Roberts
jelmeztervező: Ingrid Ferrin
látványtervező: Anne D. McCulley
vágó: Robert Brown

szereplők:
Susan Sarandon (Reggie Love)
Tommy Lee Jones (Roy)
Anthony LaPaglia (Barry Muldano)
Brad Renfro (Mark Sway)
Anthony Edwards (Clint)
Mary-Louise Parker (Dianne Sway)
Will Patton (Sgt. Hardy)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Susan Sarandon Tommy Lee Jones Az ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr846015884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása