HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Büszkeségeink a Hungarikumok

2014.03.31. 10:49 MinDigTV


Duna World - március 21. hétfő, 18:15

3. rész - A matyó népművészet

Ezúttal a matyóföld méltán elismert népművészetét, a hagyományos matyóhímzést, valamint azokat a lelkes és fáradhatatlan hagyományőrzőket mutatjuk be Önöknek, akiknek hála ez a 200 éves hagyomány a 21. században sem tűnik el.

A hímzésminták és fonalak mesterei, a hímzőasszonyok szoros együttműködésben dolgoznak olyan innovatív gondolkodású tervezőkkel, akik a népviselet mintáit új, mai, ám mégis elegáns ruhák díszeiként gondolták újra. A hungarikumok listáját méltán bővíti a matyó népművészet amelyről, méltán mondhatjuk: Szeresd, mert a miénk! Becsüld, mert magyar!

Duna World - március 21. hétfő, 18:15

Mi a közös a Herendi porcelánban, a Tokaji borvidékben, a Pannonhalmi apátságban, a Táncház módszerben, Csabai kolbászban, a matyó népművészetben és Puskás Öcsi világszerte ismert és elismert teljesítményében?
A válasz: olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelölnek, melyek a magyarságra jellemző tulajdonságaival, egyediségükkel, különlegességükkel és minőségükkel a magyarság csúcsteljesítményei.
Filmünk a hungarikumokat mutatja be, melyekről méltán mondhatjuk: Szeresd, mert a miénk! Becsüld, mert magyar!


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: népművészet matyó matyóhímzés Duna World Hungarikum

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr195886793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása