HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Tavaszi Fesztivál: Napszédítő / Páva-variációk - bemutató

2014.03.25. 13:38 MinDigTV


Március 25 22:00 | M1

Aktuális hírek a 14. Budapesti Tavaszi Fesztiválról. Kedd este is várja Önöket Mészáros Katalin és Sipos Szilvia Anna. Fókuszban  A Honvéd Táncszínház hétfői előadása.

Páva-variációk (Fotó: Valuska Gábor)

A néptánc, a népzene újra érdekes lett, fiatal alkotóművészek fedezték fel önmaguk számára. A régiek egyszerűsége és a régiek virtuozitása ma újra trendi. A Honvéd Táncszínház új előadásában döntő szerepet játszik az autentikusság, ugyanakkor a produkcióban az alkotók a látványos díszletelemek mellett különös hangsúlyt fektetnek a Kárpát-medence legkülönlegesebb és legimpozánsabb viseleteinek, mint a matyó, a kalocsai és kalotaszegi öltözetek eredeti formában történő bemutatására. A tervezett műsor olyan utazásra hív mindenkit, melynek során újra "felfedezhetjük" a népművészet kincseit és együtt gyönyörködhetünk azok üzenetében, szépségében.

Az est első részében vendégkoreográfusok által összeállított előadást, míg a második részben Kodály Páva-variációk című művére Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus által megálmodott alkotást láthatott a közönség.

I. rész: Napszédítő
Közreműködik: Eredics-Fekete Zsuzsanna, Appelshoffer János - ének
Zene: Kelemen László
Zenei szerkesztők: Papp István Gázsa, Szabó Dániel
Táncos asszisztensek: Appelshoffer János, Rémi Tünde, Sánta Gergő, Tompa Attila, Tókos Attila, Valach Gábor, Zámbó István, valamint Ágfalvai György és Lévay Andrea m.v.
Koreográfia: Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán

II. rész: Páva-variációk
Zene: Kodály Zoltán
Művészeti munkatárs: Vincze Zsuzsa
Koreográfia: Zsuráfszky Zoltán
Közreműködik: Honvéd Táncszínház és Zenekara
Díszlet: Tóth Kázmér
Szcenika: Kovács Gerzson Péter
Jelmez: Vincze Zsuzsa
Rendező: Zsuráfszky Zoltán

Forrás: www.btf.hu


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: néptánc M1 Tavaszi Fesztivál MinDig TV Honvéd Táncszínház

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr505878381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása