HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Rochester grófja - Pokoli kéj (Johnny Depp és John Malkovich 18 éven felülieknek)

2014.03.20. 15:44 MinDigTV


M1 – március 23., vasárnap, 01:20

Johnny Depp talán legkevésbé ismert, de annál bizarrabb és merészebb szerepe, amelyben Rochester gróf alakját formálja meg. A Laurence Dunmore rendezésében, 2005-ben leforgatott filmet be sem mutatták Magyarországon, így a hazai nézők először láthatják képernyőn ezt a különleges és egyedülálló alkotást.

Johnny Depp

A kosztümös játékfilm, John Wilmotnak, Rochester grófjának (Johnny Depp), a XVII. századi – önpusztító és élvhajhász életvitele miatt – fiatalon elhunyt költőnek az életét meséli el, aki gyorsan élt és gyorsan halt, így költészetéért már csak posztumusz elismerésekben részesülhetett. A gróf London valamennyi bordélyházát és kocsmáját megjárta már, az összes kurtizán előre köszön neki, és nincs olyan nap, ami ne részeg ájulással végződne.

Ám ez a kéjsóvár botrányhős egyben a XVII. század egyik legfigyelemreméltóbb költője is, aki pimaszul szellemes írásműveivel messze meghaladta korát. A fiatal prostituált színésznőt (Elizabeth), akit maga a gróf vesz a szárnyai alá azzal a céllal, hogy az ország legjobb színésznőjét nevelje ki belőle, az a Samantha Morton alakítja, aki korábban olyan remek filmekben szerepelt, mint a Különvélemény vagy Anton Corbijn debütáló filmje a Control. A további főbb szerepekben látható még a király alakját megformáló John Malkovich is.

A pazar szereposztás mellett a film zenéje is figyelmet érdemel, amely Michael Nyman (A rajzoló szerződése, Számokba fojtva, Zongoralecke, Egy kapcsolat vége, Gattaca) kimeríthetetlen és zseniális fantáziájának, muzikalitásának köszönhető.

Visszakanyarodva a filmhez, amelyet a pajzán és szókimondó stílusán túlmenően mindenképp ki kell emelni költői, olykor színpadias nyelvezete és a rengeteg Shakespeare idézet miatt. A nőcsábász, költő és regényíró Rochester grófja Ophelia szerepét próbálja, pontosabban próbáltatja az ártatlan és hamvas Elizabeth-tel, amikor szerelemittasan elhatározza, hogy külön darabot ír neki, amely híressé és elismertté teszi majd a lányt. Kérdés, hogy mit szól mindehhez a király…

Érdekesség még, hogy a filmet Marlon Brando emlékére ajánlják, aki 2004-ben, pár hónappal a film forgatása előtt hunyt el.

Rochester grófja - Pokoli kéj – M1 – március 23., vasárnap, 01:20

A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Laurence Dunmore
forgatókönyvíró: Stephen Jeffreys
operatőr: Alexander Melman
zene: Michael Nyman
vágó: Jill Bilcock

szereplők:
Johnny Depp (Rochester)
Samantha Morton (Elizabeth Barry)
John Malkovich (Charles király)
Rosamund Pike (Elizabeth Malet)
Paul Ritter (Chiffinch)
Stanley Townsend (Keown)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: John Malkovich M1 Johnny Depp MinDig TV Rochester grófja - Pokoli kéj

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr525871207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása