HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ének az esőben

2013.12.31. 10:04 MinDigTV


Duna – december 31. 14:55

Az Ének az esőben a filmmusicalek gyöngye: megunhatatlanul szórakoztató, miközben a hangosfilm történetét is elmeséli a műfaj megjelenésétől kezdve. Felejthetetlen képsora, amikor a jóképű színész dalol és táncol a zuhogó esőben. Vidámsága azonnal átragad a nézőre.


Gene Kelly, a produkció sztárja és társrendezője alakítja Don Lockwoodot, aki sikerrel veszi a hatalmas változást: a némafilmek széles gesztusai után ugyanis a hangosfilm az ékesszólást is megköveteli egy romantikus hőstől. Kevésbé szerencsés rikácsoló hangú partnernője, Lina Lamont. Sürgősen találnia kell valakit, aki hangját adja a dalokhoz és a párbeszédekhez. A „hang”, Kathy Selden tehetsége azonban jóval több lehetőséget tartogat. Don és Kathy kibontakozó szerelme egyre izgalmasabb és boldogabb perceket ígér… Az Ének az esőben, amelyet Stanley Donen és Gene Kelly 1952-ben rendezett, élvezetes és látványos filmmusical. Minden idők egyik legjobb romantikus komédiája, tele káprázatos tánc- és dalbetétekkel. Finom bájának is köszönhető, hogy népszerűsége máig töretlen.

Ének az esőben – Duna – december 31. 14:55

    rendező: Stanley Donen, Gene Kelly
    forgatókönyvíró: Betty Comden, Adolph Green
    zeneszerző: Nacio Herb Brown, Lennie Hayton
    operatőr: Harold Rosson
    vágó: Adrienne Fazan
    szereplők:
    Gene Kelly (Don Lockwood)
    Donald O'Connor (Cosmo Brown)
    Debbie Reynolds (Kathy Selden)
    Jean Hagen (Lina Lamont)
    Millard Mitchell (R. F. Simpson)
    Cyd Charisse (táncos)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV Ének az esőben Debbie Reynolds Gene Kelly

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr245718542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása