HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Zongoralecke

2013.12.08. 15:22 MinDigTV


A háromszoros Oscar-díjas filmklasszikus az M1 műsorán. A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott. M1 december 8. vasárnap, 23:50


Éppen húsz évvel ezelőtt, 1993-ban készült ez a különös szerelemről, forró szenvedélyről, kiszolgáltatottságról, a zene hatalmáról és a harmónia kereséséről szóló film. Jane Campion új-zélandi rendezőnő a számos elismerés díj mellett Cannes-ban Arany Pálmát, Amerikában pedig Oscar-díjakat kapott érte, s neve világszerte ismertté vált.

A XIX. századi történet elején Ada megérkezik Új-Zélandra, hogy férjhez menjen egy ottani telepeshez, Stewarthoz. Kislányán kívül zongoráját is magával hozza a vadonba, de Stewart nem szállíttatja haza, hanem eladja szomszédjának, a maori őslakosokkal barátkozó George-nak. A rossz döntés miatt Ada elzárkózik a férjétől. Ellenállása érthető, hiszen a fiatalasszony hatéves kora óta néma; csak a zenével, a zongora hangjain keresztül tud kapcsolatot tartani a külvilággal. Éltető közegének elvesztése után nem csoda, hogy máshol keresi a boldogságot...

Holly Hunter, aki Ada megformálásáért elnyerte a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat, maga zongorázza Michael Nyman zenéjét, melynek hatásától nehéz megszabadulni.  

Zongoralecke - M1 - december 8. 23:50

rendező: Jane Campion
forgatókönyvíró: Jane Campion
zeneszerző: Michael Nyman
operatőr: Stuart Dryburgh
jelmeztervező: Janet Patterson
producer: Jan Chapman
társproducer: Mark Turnbull
látványtervező: Andrew McAlpine
vágó: Veronika Jenet

Szereplők:
Holly Hunter (Ada McGrath)
Harvey Keitel (George Baines)
Sam Neill (Alisdair Stewart)
Anna Paquin (Flora McGrath)
Kerry Walker (Morag nagymama)
Geneviève Lemon (Nessie)
Tungia Baker (Hira)
Ian Mune (pap)
Cliff Curtis (Mana)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Oscar-díj Holly Hunter MinDig TV Zongoralecke

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr355681680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása