HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Új műsor a gyerekcsatornán

2013.11.28. 16:00 MinDigTV


A „Mi a manó?” a JimJam első filozófiai jellegű sorozata, és egyben az első olyan sorozat, melynek készítésében a csatorna közvetlenül is részt vett.

A gyártás oktatási szakértők és filozófusok bevonásával történt. Az öt perces interaktív epizódok Oscar Brenifier és Jacques Després francia szerzőpáros díjnyertes gyermekkönyvei alapján készültek, és olyan nagy kérdéseket járnak körül, melyekre nincs válasz, mégis jó, ha feltesszük és átgondoljuk őket. A sorozat célja, hogy a képernyők előtt ülő apróságokat arra bátorítsa, hogy a történeteket saját életükkel is összefüggésbe hozzák és tegyék fel saját kérdéseiket is.


A sorozat az emberi fejlődés egyik, ha nem a legfontosabb motiválójára, a kíváncsiságra épít. Hősünk, Hugó az élet számos „nagy dolgával” találja szemben magát, mint a barátság, a becsületesség, a felnőtté válás; ezeket az elvont fogalmakat pedig körüljárja, megvitatja a képernyők előtt ülő kis barátaival. Az epizódok konklúziójában a gyerekeket arra bíztatja, hogy folytassák a téma felfedezését a műsor után is, vitassák meg szüleikkel, tanáraikkal, barátaikkal, vagy éppen magukban gondolkodjanak.

„A gyerekek természetüknél fogva kíváncsiak – mondta el Nick Chandley a sorozat oktatási szakértője. – Nem véletlen, hogy az első már érthető szavak kialakulásával a gyermek rögtön elkezd kérdéseket is feltenni. A következő évek során ezek a kérdések kifinomultabbá válnak, ahogy a gyermek énközpontúsága csökken, és nyitottabbá válik a világra. Hugó arra bátorítja a sorozat nézőit (minden korosztályból), hogy az emberi lét fontos kérdésein is gondolkodjanak el.”

A filozófia alapvetően társadalmi tudomány, hiszen felfogóképességünket nem fejleszthetjük mások gondolatatinak megismerése nélkül. Mikor a gyermekek megvitatják a sorozatban feltett kérdéseket másokkal, életre szóló képességeket fejlesztenek ki magukban. A „Mi a manó?” ritka ötvözetét adja a tiszta szórakoztatásnak és hihetetlenül erős oktatási potenciálnak, akár a család körében, akár az iskolapadokban.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekcsatorna M2 MinDig TV JimJam Mi a manó?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr725665827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása