HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Egerek és emberek

2013.11.19. 12:01 MinDigTV


Duna Tv: november 19., kedd, 21:20

John Steinbeck 1937-ben megjelent, híres regényének filmváltozatában John Malkovich és Gary Sinise alakítják a két főszerepet, Sinise egyúttal a film rendezője is volt, s munkáját az 1992-es cannes-i filmfesztiválon a legjobb rendezés díjára jelölték. A humánus történetet a két főszereplő sallangoktól mentes színészi alakítása teszi megrendítően széppé és katartikussá.


Helyszín: Egyesült Államok, az 1930-as évek nagy gazdasági válságának idején. Vándorló munkások ezreihez hasonlóan egy furcsa páros, George és Lennie is munkalehetőséget keresve járják az országot. A két férfi tökéletesen kiegészíti egymást: míg George okos, de átlagos fizikumú, addig Lennie együgyű, ám nagy erejű óriás.

Lennie arról álmodik, hogy egyszer saját farmjuk lehet, ahol nyulakat tarthat – bársonyos szőrük érintése ugyanis a legnagyobb gyengéje. (A legutóbbi munkahelyükön épp ez sodorta bajba őket: Lennie megérintette egy nő finom tapintású, vörös ruháját és emiatt erőszak kísérletével vádolták meg.) Az aratás idejére a Tyler farmon találnak munkát, ahol a munkavezető csinos felesége igencsak élvezi a férfiakra gyakorolt hatását. Sütkérezik Lennie rajongó tekintetében, szívesen fésülteti vele gyönyörű barna haját. George hiába figyelmezteti barátját arra, hogy a kacér nő bajt hozhat rájuk…

Duna Tv: november 19., kedd, 21:20

rendező: Gary Sinise
író: John Steinbeck
forgatókönyvíró: Horton Foote
zeneszerző: Mark Isham
operatőr: Kenneth MacMillan
producer: Gary Sinise, Russell Smith
executive producer: Alan C. Blomquist
vágó: Robert L. Sinise

szereplők:
John Malkovich (Lennie Small)
Gary Sinise (George Milton)
Sherilyn Fenn (Curley felesége)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV John Malkovich John Steinbeck MinDig TV Egerek és emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr495643790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása