HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Több mint hetven HbbTV szolgáltatás működik Németországban

2013.10.21. 08:43 MinDigTV


Továbbra is töretlen a német HbbTV szolgáltatások népszerűsége. Az okostévék németországi elterjedtségét felmérő legfrissebb piaci elemzés, a „Marktanalyse Smart TV” kimutatásai szerint immár hetven fölött jár a német televízió-társaságok hibrid internetes platformjainak száma.

2013. október 16. és 18. között tartják a Müncheni Médianapok elnevezésű rendezvényt, amelynek alkalmából hozták nyilvánosságra a hibrid televízió-szolgáltatások elterjedtségéről szóló adatokat. A Magyarországon MinDig TV plusz néven az Antenna Hungária által a napokban útjára indított Hbb TV szolgáltatásához hasonló szerviz Németországban immár több éves múltra tekint vissza. Ennek köszönhetően ma már hetven fölött jár a német Hbb TV szolgáltatások száma, amelyeket naponta több millióan vesznek igénybe.


Ehhez persze az is elengedhetetlenül szükséges, hogy a nézők rendelkezzenek a megfelelő, a Hbb-szabványt megjeleníteni képes televízióval vagy vevőkészülékkel. A Gfk Retail & Technology piackutató intézet felmérése szerint 2013 július végére összesen 14,5 millió internetképes okostelevízió működött a német háztartásokban, közülük mintegy ötmillió van felkészítve a hibrid tartalmak megjelenítésére is. A jelenlegi adatok alapján a német televíziós műsorszolgáltatók úgy számolnak, hogy az év végére immár 17 millió okostelevízió, ezen belül pedig hétmillió Hbb-képes készülék lesz a német piacon.

Doga
Forrás: www.digitalfernsehen.de (sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: hibrid televízió antenna hungária HbbTV MinDig TV Plusz

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr185590300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása