HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Madagaszkár: A csodák szigete

2013.09.23. 12:14 MinDigTV


David Attenborough ezúttal az Afrika partjai mellett fekvő szigeten kalauzolja a nézőket. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 szeptember 24. kedd, 14:00


További képek >>


Az Afrika partjai mellett fekvő Madagaszkár misztikus hegyek, trópusi esőerdők és fura tüskés cserje-sivatagok földje. Állatvilága elszigetelten fejlődött, ezért bizarr és különleges. A Föld azon néhány területe közé tartozik, ahol a vadvilág még tartogat felfedezésre váró rejtélyeket. Az eső áztatta erdőktől a száraz vidékekig. Ez a háromrészes sorozat bemutatja a az eső áztatta erdőktől a száraz vidékek fantasztikus növényvilágát, a különleges állatvilágot: ezt a lenyűgöző, de törékeny szigetet, melyhez hasonló nincs a föld kerekén.

2. rész Eltűnt világok
A sziget keleti oldalán robosztus hegyek emelkednek drámaian a pálmák által szegélyezett Indiai-óceán fölé. Ezek a fennsíkok fogják meg a majdnem egész évben szakadó esőket. Ez a terület nagyon meredek és hozzáférhetetlen, s talán ezért is a sziget legváltozatosabb része. Itt találhatóak a legmagasabb hegyek, ahol kevés a fa és akár fagyhat is, ugyanakkor a buja esőerdőkön át lejuthatunk a trópusi tengerpartra. A film bemutat számos itt őshonos állatot: a gyűrűsfarkú makikat, a díszes gekkókat és a ragadozó darazsakat. Felmerül a kérdés, hogy hogyan is lehet ennek a szűk keleti sávnak ennyire változatos az élővilága?

3. rész A hőség és a por földje
Madagaszkár déli része egy igen rendkívüli terület - fejjel lefelé álló fák alkotta erdőktől tüskés sivatagokig terjed a változatossága. Éles kontrasztban áll a keleti résszel, mivel itt az év nagy része csontszáraz, ennek ellenére rendkívüli gazdag a vadvilága. Itt csak a legkeményebb és legalkalmazkodóbb élőlények maradnak életben - némelyikük túlélési stratégiája kimondottan szellemes. A film nyomon követi a száraz évszakot, hogy a nézők bepillanthassanak abba, hogyan birkóznak meg a kietlenséggel az élőlények, hogyan várják a rövid, esős időszak beköszöntét.

rendező: Sally Thomson
zeneszerző: Sarah Class
operatőr: Barrie Britton
narrátor: David Attenborough


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: természetfilm M1 Madagaszkár MinDig TV David Attenborough

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr555529599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása