HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az ellenszer

2013.08.30. 14:56 MinDigTV


JAM szinte a világ ura: egy hatalmas cégcsoport karizmatikus vezetője, mindenható feje... A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 augusztus 31., szombat 13:00

az ellenszer


Május 6-án ünneplte hatvanegyedik születésnapját a francia mozirajongók egyik kedvenc színésze, Christian Clavier. Nálunk sem ismeretlen a neve, hiszen a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1-2, vagy az Astérix és Obélix című filmjei (hogy csak a leghíresebbeket említsük a hosszú sorból), nálunk is hosszú időn keresztül telt házzal mentek, és a mai napig televíziós nézettségi rekordokat döntögetnek.

A rendezők előszeretettel ki is használják Clavier remek komikusi vénáját, de a Napóleon című film címszereplőjeként drámai színeit is megcsillogtathatta.

Az M1-en vetítésre kerülő Az ellenszer című filmben is gyönyörködhetünk színészi játékának sokszínűségében. Az általa alakított Jacques-Alain Marty, azaz JAM szinte a világ ura: egy hatalmas cégcsoport karizmatikus vezetője, mindenható feje. A munkában nem tűr pardont, beosztottjai alig tudják tartani vele a lépést. Ám egy ideje a rettenthetetlen üzletembert kínzó pánikrohamok gyötrik, melyek persze a legváratlanabb pillanatokban törnek rá. Orvosa szerint ez bizonyosan egy gyermekkori traumára vezethető vissza, ezért azt javasolja neki, hogy próbáljon visszaemlékezni a múltjára. Így pedig ráakadhat az ellenszerre, a roham elleni gyógyszerre. Persze hősünknek ettől kezdve minden és mindenki gyanússá válik a gyermekkorából. A JAM nevű férfi alakját a Vivendi Universal korábbi főnöke, Jean-Marie Messier (J2M) ihlette.

Claviert a Jöttünk, láttunk, visszamennénk című filmmel kapcsolatban a legjobb színész, illetve a legjobb forgatókönyv kategóriákban jelölték a César-díjra 1994-ben.

A színészi tevékenységének elismeréseként 2008 májusában megkapta a Francia Köztársaság becsületrendje lovagi címet.

Az ellenszer - M1 – augusztus 31., 13:00

rendező: Vincent De Brus
forgatókönyvíró: Eric Besnard, Jacques Besnard
operatőr: Laurent Machuel
jelmeztervező: Véronique Perier
zene: Germinal Tenas
vágó: Sylvie Gadmer

szereplők:
Christian Clavier (JAM)
Jacques Villeret (André Morin)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték M1 MinDig TV Az ellenszer

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr265484917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása