HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Apró gyilkosságok a családban

2013.08.30. 15:07 MinDigTV


Augusztus 30-tól, péntek esténként, 21:15-kor a Dunán

A sorozatot a Poirot karácsonya című regény inspirálta. Az epizódok zseniális agytrösztjét ezúttal nem Poirot-nak, hanem Larosiere-nek hívják.


Minden kezdet nehéz. Ez a gyakran emlegetett mondás különösen igaz a krimi koronázatlan királynője, Agatha Christie életútjára. Első regényét hat könyvkiadó is visszadobta, és amikor végre 1920-ban megjelent, az írónő megalázóan alacsony honoráriumot kapott érte. De esetében igaz egy másik mondás is: ha egy üzlet beindul…

A több mint száz nyelvre lefordított könyvei a legszerényebb becslések szerint is mintegy kétmilliárd példányban fogytak el eddig. Az angolok legutóbbi nagysikerű Poirot-sorozata után a francia televízió kettes csatornája is egy biztos sikert garantáló Agatha Christie-regényhez fordult.

A történet szerint 1939-ben, a hadüzenet meghirdetése előtt a dúsgazdag Simon Le Tescou összehívja népes családját, hogy együtt ünnepeljék hetvenedik születésnapját. A feszültséggel teli estén a családfőt a szobájában meggyilkolják. Kiderül, hogy a saját fiai által sem kedvelt apa éppen végrendeletének megváltoztatására készült. A bűnügy felderítésére kirendelt nyomozók rövidesen rájönnek, hogy az esetet további felgöngyölítetlen szálak bonyolítják…

A sorozatot a Poirot karácsonya című regény inspirálta. Az epizódok zseniális agytrösztjét ezúttal nem Poirot-nak, hanem Larosiere-nek hívják; francia nemzetiségű és még csak nem is mesterdetektív, hanem a rendőrség kötelékébe tartozó felügyelő. A díszlet- és jelmezvilág is modernebb, mint az angol sorozatban, az emberi kapcsolatok kuszasága pedig napjaink kissé fanyarabb, keserűbb életérzését idézi.

A különbségek és az aktualizálás ellenére Agatha Christie tovább folytatja diadalútját: 2006-ban a francia televízió 2-es csatornáján több mint 7 millió néző követte figyelemmel a lélegzetelállítóan izgalmas bűnügyi történetet, négy héten keresztül. A sikeren felbuzdulva azóta már az életmű három újabb darabjának adaptációját is elkészítette a francia stáb.

Augusztus 30-tól, péntek esténként, 21:15-kor a Dunán.

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Edwin Baily
író: Agatha Christie
forgatókönyvíró: Anne Giafferi, Murielle Magellan
zeneszerző: Stéphane Moucha
operatőr: Roberto Venturi
vágó: Isabelle Dedieu, Gilles Volta

szereplők:
Robert Hossein (Simon)
Elsa Zylberstein (Édith)
Bruno Todeschini (Édouard)
Antoine Duléry (Larosiere)
Grégori Derangere (Victor)
Marie Bunel (Louise)
Mathias Mlekuz (Antonin)
Nadia Barentin (Madame Dupré)
Lisa Manili (Alix)
Leticia Dolera (Ines)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat krimi Duna TV Agatha Christie Poirot MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr355484932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása