HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hőskeresők

2013.08.27. 16:08 MinDigTV


Miklauzic Bence tévéfilmje a rendszerváltás idején játszódik. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 augusztus 27. kedd, 23:05


Az Ébrenjárók és A zöld sárkány gyermekei című film rendezője, Miklauzic Bence ismét nagy fába vágta a fejszéjét: Hőskeresők címmel tévéfilmet forgatott. A történet a rendszerváltás idején játszódik, és egy régi sötét titokról lebbenti fel a fátylat.

A film története a '90-es években játszódik a kitalált település Kerepeshután. Az önjelölt polgármester, Csornai (Znamenák István) és a kocsmáros, Sütő (Lengyel Ferenc) éppen választási gyűlésre készülődik, amikor váratlanul betoppan a kocsmába az amerikai Fred (Mike Kelly). A Mike Kelly és Znamenák Istvánvendég édesapja emlékét kutatja, aki bombázó repülőgépével a falu mellett zuhant le még 1944 végén. Hamarosan fény derül arra, hogy – társaival ellentétben – a pilóta túlélte a zuhanást, és hetekig az idősebb Polyák István lakatosműhelyében bujkált. Fred megérkezése hirtelen fenekestül felforgatja az addig nyugodt falu életét. Polyák István (Sthol András), az édesanyja és a falubéliek rendkívül ellenségesen viszonyulnak a rendszerváltáshoz, a kapitalizmushoz és a megjelenő amerikaihoz. A kibontakozó történetben végül mégis fény derül a falu ősbűnére.

Forrás: http://www.pepitamagazin.com

M1 - augusztus 27. kedd, 23:05

rendező: Miklauzic Bence
forgatókönyvíró: Maruszki Balázs
operatőr: Miklauzic Márton
producer: Babos Tamás, Lipót Krisztina
vágó: Barsi Béla

szereplők:
Stohl András
Znamenák István
Mike Kelly
Lengyel Ferenc
Hollósi Frigyes
Bodnár Erika


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Stohl András M1 MinDig TV Hőskeresők

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr915480621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása