HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sose halunk meg

2013.07.12. 16:01 MinDigTV


Koltai Róbert első saját rendezésű filmje. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 - július 12. péntek, 20:15


Imre munkája után általában az ügetőn szereti tölteni az idejét, ahol – ahogy az lenni szokott a fogadásoknál – rendszerint veszít. Egy napon elkalandoznak a gondolatai a lovak mellől, és eszébe jut Gyuszi bácsi, aki először vitte ki őt a lóversenypályára, valamikor a 60-as években.

 Gyuszi bácsi foglalkozását tekintve vállfaárus volt. Lényegét tekintve azonban életművész. Unokaöccse, Imi egy jól nevelt, kissé gátlásos kamasz. Sohasem felejti el azt a napot, amikor szülei kikísérték a Keleti pályaudvarra, és néhány napra rábízták a vásározó vállfaárus nagybácsira. De amint a vonat elindult a Keletiből, Gyuszi bácsi már húzta is be a vészféket, és irány az ügető. Gyuszi bácsi másik szenvedélye a lovak mellett a nők voltak. Imi a nagybácsi által ismerhette meg a szabadság, a nők, az élet ízeit ez alatt a néhány együtt töltött szertelen, furcsa nap alatt. A felnőttkor küszöbén álló fiúnak fontos lecke volt ez arról, hogyan kell az emberekkel bánni, barátokat szerezni és egyáltalán élni az életet, még akkor is, ha ehhez meg kell szegni néhány szabályt.
Annak ellenére, hogy a film Koltai Róbert első rendezése volt, mind itthon, mind külföldön elismeréssel illette érte a szakma és a közönség egyaránt, a magyar filmgyártás egyik legmaradandóbb alkotásává vált. Főcímdala pedig – Dés László és Bereményi Géza szerzeménye, melyet Presser Gábor előadásában hallhatunk a filmben – a Nagy utazás - az egyik legtöbbet játszott magyar filmzene.

Sose halunk meg – M1 – július 12. péntek, 20:15

rendező: Koltai Róbert
forgatókönyvíró: Nógrádi Gábor, Koltai Róbert
zeneszerző: Dés László
operatőr: Halász Gábor
díszlettervező: Pauer Gyula
vágó: Miklós Mari

szereplők:
Koltai Róbert (Gyula)
Szabados Mihály (Imi)
Máté Gábor (Imre)
Jordán Tamás (Vigec)
Lukáts Andor (Pap)
Hunyadkürti György (Pucus)
Blaskó Péter (Apa)
Pogány Judit (Anya)
Szirtes Ági (Irma)
Csákányi László (Deutsch)
Lontay Margit (Deutsch)
Murányi Tünde (Évike)
Molnár Piroska (Feleség)
Hollósi Frigyes (Férj)
Vajda László (Csocso)
Lázár Kati (Csocso felesége)
Monori Lili (Teréz)
Szurdi Miklós (Bárzongorista)
Székely B. Miklós (Targoncavezető)
Tímár Éva (Magdika)
Raksányi Gellért (Titi bácsi)
Ujlaki Dénes (Sánta Lajos) 


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film M1 Dés László Koltai Róbert Sose halunk meg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr985402103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása