HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Good bye, Lenin!

2013.07.12. 15:53 MinDigTV


A fanyar humorú film több nemzetközi díjat is elnyert. 2003-ban négy Európai Filmdíjat kapott, míg 2004-ben a legjobb idegen nyelvű filmként elnyerte a Golden Globe-díjat is. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M2 július 12., péntek 22:30


1989-et írunk: az NDK összeomlása visszafordíthatatlan. A berlini fal lebontása előtt Kernerné szívinfarktust kap az utcán, látva, hogy a rend őrei a fiát ütlegelik. Kómába esik, és így marad a kapitalizmus diadalmenete alatt. Mire 1990 nyarán magához tér, Kelet-Berlinre rá sem lehet ismerni. Fia, Alex attól fél, hogy mamája túlságosan felizgatná magát a változások láttán, s egy újabb rohamot már nem élne túl. Úgy dönt: az ágyhoz kötött asszonynak a szobájában visszaállítja az egykori NDK-t.

De mit tehet Alex, ha a feladat egyre nehezebb Kernerné meglepően gyors gyógyulása miatt? Ha a keletnémet termékek hamarosan eltűnnek a boltokból? Ha a mama híradót akar nézni? Ha a szemben lévő ház falán Coca-Cola-plakát jelenik meg? És ha a mama sétálni indulna?...

A fanyar humorú film több nemzetközi díjat is elnyert. 2003-ban négy Európai Filmdíjat kapott: a legjobb film (Stefan Arndt), a legjobb férfi alakítás (Daniel Brühl), a legjobb forgatókönyv (Bernd Lichtenberg) és a közönségdíj (Wolfgang Becker) kategóriában. 2004-ben a legjobb idegen nyelvű filmként elnyerte a Golden Globe-díjat is.

Good bye, Lenin! – M1 – július 12. 22:30

 szereplők:
Aexander Kerner - Daniel Brühl (Molnár Levente)
anya - Katrin Saß (Kútvölgyi Erzsébet)
Ariane - Simon Maria (Roatis Andrea)
Denis - Florian Lukas (Karácsonyi Zoltán)
Lara - Chulpan Kamatova (Molnár Ilona)
Frau Schafer - Christine Schorn (Illyés Mari)
Rainer - Alexander Beyer (Hamvas Dani)
Klapprath - Michael Gwisdek (Kristóf Tibor)

Rendező: Wolfgang Becker
Forgatókönyvíró: Bernd Lichtenberg
Zene: Tiersen Yann
Operatőr: Martin Kukula


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film M2 MinDig TV Good bye Lenin

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr775402091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása