HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A calabriai fiú

2013.07.10. 11:20 MinDigTV


Duna: július 10., szerda, 21:15

Luigi Comencini, a gyermeklélek nagy ismerője ebben a filmjében is kiváló érzékkel jeleníti meg ifjú szereplői lelki mozgatórugóit. Alkotása tanmese a kitartásról, az álmokba vetett hitről és a méltó jutalom elnyeréséről.


A történet az 1960-as olimpia idején, Olaszországában játszódik. Főszereplője egy kisfiú, a festőien szép, ám nagyon szegény déli falucska lakója, aki szenvedélyesen szereti a futást. Kortársai, sőt, a tanárnője is kigúnyolja terveit, vágyait, szigorú apja pedig egy-egy pofonnal próbálja az általa jónak vélt útra terelni szokatlan célra törő gyermekét. Ám az ifjú nem hátrál meg: példaképe, az olimpikon etióp futó hatására mezítláb teljesít egyre nagyobb távokat. Támogatókra is talál édesanyja, illetve a sánta buszsofőr, Felice személyében, aki edzője lesz. A szívós munka és a kitartás meghozza gyümölcsét: Mimí nemcsak az első helyezést nyeri el a futóversenyen, hanem édesapja elismerését is.

rendező: Luigi Comencini
forgatókönyvíró: Francesca Comencini, Luigi Comencini, Ugo Pirro
operatőr: Franco Di Giacomo
producer: Fulvio Lucisano
vágó: Nino Baragli

szereplők:
Gian Maria Volonté (Felice)
Diego Abatantuono (Nicola)
Thérese Liotard (Maria 'Mariuccia' Sileca)
Santo Polimeno (Mimi)
Giada Desideri (Crisolinda)
Jean Rene Masrevery
Jacques Peyrac
Enzo Ruoti


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV A calabriai fiú Volonté

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr645398759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása