HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Szerelem a kolera idején

2013.06.10. 12:36 MinDigTV


Duna – június 11. 21:15

A Nobel-díjas kolumbiai Gabriel Garcia Marquez méltán a világ egyik leghíresebb és legtöbbet olvasott írója. Nem véletlen, hogy a rendezők fantáziáját is élénken foglalkoztatják művei, bár éppen a leghíresebbet, a Száz év magányt eddig még senkinek nem volt bátorsága megfilmesíteni.


A brit Mike Newell, a Harry Potter és a tűz serlege, a Perzsia hercege, az idő homokja és sok más film rendezője viszont nem adta fel oly könnyedén. Producere állítólag két évig puhítgatta a mestert, mire az elfogadta, hogy egy másik híres könyvét, az örök szerelemnek emlékművet állító Szerelem a kolera idején-t megfilmesíthesse.

A könyv és a film cselekménye ötven évet ölel fel. Azt az öt évtizedet, amely idő alatt Florentino Arizának sikerül beteljesítenie rögeszmés vágyát, hogy elnyerje Fermina Daza szerelmét.

Fiatal korában ugyanis hiába epekedett a lány után, Fermina gazdag kereskedő apja nem volt hajlandó gyermekét szegény hivatalnokhoz adni. Hogy elszakítsa őket egymástól, Ferminát másik városba költözteti. Kezdetben a két fiatal még levelez egymással, de az évek múlásával a lány feleségül megy egy jómódú orvoshoz. Dr. Urbino sokat tesz a Cartagena városát pusztító kolerajárvány megfékezéséért. Miközben Fermina elfeledkezik volt szerelméről, Florentino sosem felejti őt. Megszállottan keresi a szerelmet, de képtelen szabadulni Fermina emlékétől…

Florentinót a spanyol film egyik legfelkapottabb színésze, Javier Bardem, Ferminát pedig Giovanna Mezzogiorno alakítja. Maga García Marquez kezdeményezte, hogy honfitársa, az énekes-dalszerző Shakira járuljon hozzá a filmhez két dallal. A dalokat a teljes filmzenével egyetemben Antonio Pinto brazil zeneszerző írta. A „Despedida” című szerzeményt, melynek zenéjét közösen szerezték, szövegét pedig Shakira írta, Golden Globe-díjra jelölték.

Szerelem a kolera idején – Duna – június 11. 21:15

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Mike Newell
író: Gabriel García Márquez
forgatókönyvíró: Ronald Harwood
zeneszerző: Antonio Pinto
operatőr: Affonso Beato
producer: Scott Steindorff
vágó: Mick Audsley

szereplők:
Javier Bardem (Florentino Ariza)
Giovanna Mezzogiorno (Fermina Urbino)
Catalina Botero (Ofelia Urbino)
Benjamin Bratt (Dr. Juvenal Urbino)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Gabriel Garcia Szerelem a kolera idején Márquez

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr655353851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása