HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Amerikai fogócska

2013.05.09. 11:17 MinDigTV


Duna – május 11. 21:15

A filmben Cary Grant és Audrey Hepburn mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Walter Matthau, James Coburn és George Kennedy


Stanley Donan (Ének az esőben; Hármas számú űrbázis) kiváló filmjében remekül keveri a műfajokat: krimi, vígjáték és dráma egyaránt fellehető benne, Hitchcock-paródiaként is megállja a helyét.

A történet: Regina Lampert egy alpesi síterepen jelenti be barátnőjének, hogy el kíván válni férjétől. Ugyanitt találkozik egy elbűvölő idegennel, Peter Joshuával, akivel csípős szóváltásba keveredik. Amikor Regina hazatér párizsi lakásába, a helyiségeket teljesen kiürítve találja, csakúgy mint a bankszámláját. Egy rendőrtiszt értesíti arról, hogy férjét, Charlest meggyilkolták. A ravatalnál három idegen is lerója tiszteletét, akikről kiderül, hogy Charles ügynöktársai voltak egy titkos akcióban, amelynek 250 ezer dollár értékű aranyat kellett volna eljuttatniuk a francia ellenálláshoz. A kincs azonban nem jutott el a címzetthez, és a három titokzatos férfi, akárcsak az újra feltűnő és Peter Joshua nem nyugszanak, míg a nyomára nem akadnak. Mindenki úgy véli: Reginának tudnia kell, hová lett az arany.

A szereposztás parádés: Cary Grant és Audrey Hepburn mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Walter Matthau, James Coburn és George Kennedy.

Amerikai fogócska – Duna – május 11. 21:15

rendező: Stanley Donen
író: Peter Stone, Marc Behm
forgatókönyvíró: Peter Stone
operatőr: Charles Lang
jelmeztervező: Hubert de Givenchy
zene: Henry Mancini, Johnny Mercer
producer: Stanley Donen
vágó: James B. Clark

szereplők:
Audrey Hepburn (Regina Lampert)
Cary Grant (Peter Joshua)
Walter Matthau (Hamilton Bartholomew)
James Coburn (Tex Panthollow)
Ned Glass (Leopold W. Gideon)
George Kennedy (Herman Scobie)
Dominique Minot (Sylvie Gaudel)
Jacques Marin (Edouard Grandpierre)
Paul Bonifas (Mr. Felix)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Audrey Hepburn Cary Grant Amerikai fogócska

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr655291051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása