Marcsi útitársa ezúttal Weisz Fanni modell. A következő adás tartalmából. M1 április 11. csütörtök, 13:55
Marcsi útja most Orfűre, a medvehagyma hazájába vezet. Útitársa ezúttal Weisz Fanni modell.
Szalonnás, hagymás (medvehagymás) kenyérlángos
Hozzávalók
1 kg liszt
4 szem közepes nagyságú krumpli
5 dkg élesztő
1 evőkanál só
langyos víz
A tetejére:
hagyma
füstölt szalonna vagy sonka
tejföl
medvehagymalevél
Elkészítés
30 dkg lisztből, langyos vízből és az élesztőből kovászt készítünk, legalább 2 órát pihentetjük meleg helyen. Utána hozzáadjuk az összetört főtt krumplit, a többi lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy a kelt tésztánál valamivel keményebb legyen. Jól összedagasztjuk, meleg helyen kelesztjük.
Közben felfűtjük a kemencét, addig megkel a tészta. Kiszakasztjuk, 2 cipót csinálunk belőle, és sütőlapát nagyságúra nyújtjuk. Késsel megszurkáljuk, hogy sülés közben a levegő kijöjjön. Megszórjuk szeletelt hagymával, szalonna- vagy vékony sonkaszeletekkel, majd betesszük a kemencébe sülni. 10 perc alatt megsül.
Ha kisült megszórhatjuk friss vágott medvehagymalevéllel. Tejföllel nyakon öntve, még melegen a legfinomabb.
A magyar gasztronómia hajdan világhírű volt. A Gasztroangyal emlékeztet a múltra, bemutatja a jelent és alakítja a jövőt. Borbás Marcsi műsorában felkutatjuk a legjobb alapanyagokat, megismerjük a legnagyobb borászokat és a legkiválóbb éttermeket. Hagyomány és trendek. A Gasztroangyal eszik, iszik, sosem alszik.
műsorvezető: Borbás Mária