HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Nagypénteken röpülnek a pávák!

2013.03.29. 15:10 MinDigTV


Maradj talpon! különkiadás húsvét alkalmából - március 29., péntek, 18.30, M1

Hagyományőrző adással jelentkezik a Maradj talpon! húsvét alkalmából. Az M1 népszerű vetélkedője a március 29-i, nagypénteki adásban a népművészet aktív művelőit látja vendégül. Nem egy játékos ismerős lehet majd a nézőknek, hiszen a kvízműsor alkotói a Fölszállott a páva népi tehetségkutató sorozat szereplői közül is többeket meghívtak a különleges adás kedvéért. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.


Ezúttal persze be kell érniük tánc és ének nélkül a nézőknek, hiszen nagypénteken ez tilos, a műsor ettől függetlenül nagyon is szórakoztató és tanulságos lesz! A kérdések többségükben érdekes, nem egyszer mókás népszokásokhoz kapcsolódnak majd. Mi több, az autentikus népi hangulat kedvéért ezúttal a versenyzők is különböző magyar tájegységekre jellemző népviseletekben érkeznek a stúdióba – és persze röpülnek egy szempillantás alatt, ha rosszul felelnek. Láthatunk majd az adásban kalotaszegi, jászsági, mezőföldi, szilágysági, hortobágyi, sárközi és zempléni viseletet a játékosokon, és természetesen megismerhetjük az egyes darabok történetét, hagyományos elnevezéseit is!
 
A nagypénteki különkiadásából kiderül például, hogy mi az a pilátuségetés és a gulyafordítás, mit eszünk, ha kókonyát kínálnak nekünk, kellemes vagy kellemetlen-e a vízbehányó hétfő, és hogy mikor muszáj muszujt húzni! A népi kultúrával mindennapos viszonyt ápoló játékosok között találunk néptáncosokat és népdalénekeseket, vásári mesemondót és népzenekutatót is. A Maradj talpon! színpadán láthatjuk újra például a Fölszállott a páva 2012 szólóének kategóriájának nyertesét, Csizmadia Annát, és a hortobágyi táncokat nagy tehetséggel közvetítő Majer Tamást is, de új oldaláról mutatkozik be a műsorban a tánccsoport kategória nyertese, a Jászság Népi Együttes két táncosa, sőt a verseny zsűrijéből Agócs Gergely népzenész, néprajzkutató is!
 
Maradj talpon! különkiadás húsvét alkalmából - március 29., péntek, 18.30, M1



Németh Szabolcs


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Maradj talpon! Fölszállott a páva Csizmadia Anna Majer Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr115180966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása