HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Mesélő cégtáblák - Hajótársaságok az Adrián

2013.03.20. 08:33 MinDigTV


16:00 - Duna TV

"Tengerre magyar!" Az utókor Kossuthnak tulajdonítja a szállóigét, amely a tengerhajózás fejlesztésének vágyát fejezte ki. A nagyvilág felé Magyarország előtt elsősorban az Adria jelentette a kijáratot. A Földközi tengernek ezen a részén már ősidők óta élénk forgalom zajlott: Az ókorban az antik görög városállamok és Róma hajói, később a velencei gályák uralták a vizeket.


A múlt század második felétől, amikor a part Fiuméhez közeli szakasza magyar fennhatóság alá került, hazánk is kivette részét a forgalomból. Trieszt és Ragusa (Dubrovnik) között több hajóstársaság magyar lobogó alatt közlekedett a part egész hosszában. A sorozat kamerája most ezen a festői vidéken kalandozik, régi fregattok és gőzösök nyomába szegődve.

Rendező:  Novobáczky Sándor
Forgatókönyvíró:  Novobáczky Sándor
Operatőr:  Marlen Urutjan


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Adria Mesélő cégtáblák Hajótársaságok

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr215149616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása