HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A legényanya

2013.03.20. 08:40 MinDigTV


Duna Tv: március 21., csütörtök, 21:15

A nemrég eltávozott kiváló színész, Garas Dezső rendezett filmet Schwajda György: A rátóti legényanya című szatírájából.


Kacagtató filmvígjáték, akárcsak maga az irodalmi mű. Remek színészek játszanak benne, Kállai Ferenc, a főbéla, Pogány Judit, mint Rozi, aki nem fél más lenni, mint a többiek, Kibédi Ervin, Eszenyi Enikő, Andorai Péter és nem utolsó sorban Eperjes Károly, a legényanya. Régi viccek, humoros, vidéki történetek elevenednek meg ebben a műben. Rátót nem mindennapi település, itt minden férfiembert Bélának hívnak, ezzel is tisztelettel adózva a falu eszének, a tanácselnöknek. Ám a bátor kis Rozi megszegi ezt az íratlan szabályt, és kisfiának a Józsi nevet adja. Sem a férj, sem a tágabb közösség nem tudja meggyőzni a fiatalasszonyt, hogy változtassa meg a gyerek nevét. Így Józsiként nő fel a fiú a sok Béla között. Nem csoda hát, ha folyton kirí a többiek közül, még akkor is, amikor felnőtt fejjel elcsábítja a falu szép Ágikája. Nem is történhet más, mint hogy ebből a viszonyból nem Ágika, hanem Józsi szül gyereket. Igazi csoda! De vajon szükség van-e a csodára? Hisz az egyforma Bélák nemhogy a csodát nem igénylik, de a kicsit eltérőt, a mást sem tudják tolerálni. A kacagtató vígjáték komoly, elgondolkodtató igazságokat takar.

Duna Tv: március 21., csütörtök, 21:15

rendező: Garas Dezső
író: Schwajda György
forgatókönyvíró: Garas Dezső
zeneszerző: Mártha István
operatőr: Kardos Sándor
vágó: Tímár Péter

szereplők:
Eperjes Károly (Józsi, legényanya)
Garas Dezső (Kisbíró)
Kállai Ferenc (Tanácselnök)
Pogány Judit (Rozi)
Kibédi Ervin (Igazgató)
Eszenyi Enikő (Ágika)
Tóth Barnabás (Józsi fia)
Horváth József (Pap)
Andorai Péter (Doktor)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Garas Dezső Schwajda György Eperjes Károly

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr395149624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása