HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A digitális átálláshoz igénybe vehető támogatások (NMHH)

2013.03.11. 16:09 MinDigTV


nmhh.jpgA digitális átálláshoz igénybe vehető támogatásokról, az átállás technikai részleteiről, a szükséges tennivalókról ingyenesen hívható zöldszámunkon kaphat információkat: 06 80 38 39 40

Amit érdemes tudni a digitális televíziózásról

Bizonyára Ön is sokat hallott már a digitális technológia előnyeiről. A digitalizáció a televíziózásban is korszakváltást hozott. Magyarországon 2014. december 31-ig a hagyományos, analóg műsorterjesztés helyébe a korszerű, digitális műsorterjesztés lép. Ez a digitális átállás folyamata. A digitális adások vételére a hagyományos televíziókészülékeket is alkalmassá kell tenni…


A digitális televíziózás előnyei
A digitális televíziózás számos olyan többletszolgáltatást biztosít, amely a hagyományos régi típusú tévéken nem volt elérhető. A nézők több ingyenesen fogható csatorna közül válogathatnak, és jelentősen javul a hang- és képminőség. A digitális technológiával olyan pluszszolgáltatások érhetőek el, mint az
elektronikus műsorújság, amelynek segítségével azonnal tájékozódhatunk a csatornák programjában, sőt a készüléket be is állíthatjuk, hogy akkor kapcsoljon be, amikor kedvenc műsorunk kezdődik. A gyerekzár segítségével gondoskodhatunk arról is, hogy gyermekünk csak a korának megfelelő műsorokat tudja nézni a tévén.

JÓ TUDNI: A digitális tévéken a külföldi filmeket akár idegen nyelven is megnézhetjük, sőt tetszésünk szerint a magyar feliratozás is beállítható, ami kiváló módszer a nyelvgyakorlásra.

Ön már digitálisAn tévézik?
Ha Ön előfizetéses kábeles vagy műholdas tévés szolgáltatást vesz igénybe, esetleg interneten keresztül televíziózik, akkor minden bizonnyal már most is hozzáfér a legkorszerűbb digitális televíziós szolgáltatásokhoz. ebben az esetben Önnek a digitális átállás során sincs más tennivalója, mint tovább élvezni a digitális televíziózás előnyeit.

Ha azonban Ön előfizetés nélkül, szoba- vagy tetőantennával televíziózik, és kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 adásait látja, akkor még most is a hagyományos (analóg) adást veszi.
A digitális átállás során ez a televíziózási mód fokozatosan megszűnik, ezért ahhoz, hogy továbbra is foghassa a tévéadásokat, készülékét át kell állítania digitális vételre.

Mit kell tennie?
A legfontosabb tudnivaló, hogy nem kell új televíziókészüléket vennie, mert a hagyományos készülékek is átállíthatók a digitális adások vételére. Az átállás néhány egyszerű eszköz beszerzésével és beszerelésével pár óra alatt, akár szakember segítsége nélkül is megoldható.

Az átálláshoz be kell szereznie egy jelátalakító készüléket, más néven set-top-boxot, amelyet a televíziókészülékhez kell csatlakoztatni. A vételi viszonyoktól függően a lehető legjobb kép-és hangminőség eléréséhez esetleg egy új szoba- vagy tetőantennára is szüksége lehet. Ezekkel az eszközökkel Ön továbbra is foghatja megszokott csatornáit, sőt további csatornákhoz is hozzájuthat ingyenesen, ráadásul mindezt jobb kép- és hangminőségben.

JÓ TUDNI: Természetesen Ön a digitális televíziózás más módjait is választhatja. Vehet olyan korszerű tévészüléket, amely már beépítve tartalmazza a jelátalakító berendezést, előfizethet egy kábeltelevíziós
vagy műholdas szolgáltató televíziós csomagjára, vagy választhatja az internetes tévézést is. Mielőtt vásárol, tájékozódjon.

Ha úgy döntött, hogy jelátalakítót (set-top-boxot) vásárol, vásárlás előtt jegyezze fel televíziókészüléke márkáját és típusát, így biztosan a készülékével kompatibilis átalakítót fogja megkapni. Az alapkészülékek mellett vannak modernebb eszközök is, melyekkel a digitális televíziózás valamilyen pluszszolgáltatása is igénybe vehető, például műsorokat is rögzíthetünk vagy kódolt adásokat is elérhetünk velük. Ha tévékészüléket vesz, akkor győződjön meg róla, hogy a tévé önmagában (jelátalakító nélkül is) alkalmas-e a digitális adások vételére. Érdemes ilyen készüléket választani, mert akkor nincs szükség külön jelátalakítóra. A vásárláskor ajánlott annak is utánajárni, hogy alkalmas-e a televíziókészülék a nagy felbontású (HD) adások fogadására, amelyek sokkal jobb képminőséget biztosítanak.

JÓ TUDNI: A hazai boltokban a digitális adások vételére biztosan alkalmas készülékek bemutatásra kiállított darabjain, az eszközök főbb műszaki, illetve egyéb jellemzőit is tartalmazó adatlapjain, továbbá az eladásra szánt eszközök csomagolásán „Az eszköz alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére” felirat olvasható. Keresse a tájékoztató feliratot!

Ha nem megy, segítünk…
A digitális átállás után egyetlen televíziónéző sem maradhat tévéadás nélkül. A Nemzeti média- és Hírközlési Hatóság az átállás folyamán kiemelt figyelmet fordít azokra, akik saját erejükből nem tudják beszerezni a korszerűbb televíziózáshoz szükséges eszközöket. A támogatásra jogosultak számára a digitális adás vételéhez szükséges berendezéseket és a beszerelésben segédkező szakembereket biztosítunk, továbbá folyamatos technikai tanácsadással is rendelkezésre állunk.

Ha az Ön által igénybe vett televíziós, rádiós, internetes, telefonos vagy postai szolgáltatásokkal kapcsolatban további információra van szüksége, keressen bennünket!

NMHH
Cím: Budapest, 1015 Ostrom u. 23–25.
levélcím: 1525 Pf. 75
Tel.: (+36 1) 457 7100
Fax: (+36 1) 356 5520
e-mail: info@nmhh.hu
Web: www.nmhh.hu
www.facebook.com/nmhholdala

Ügyfélpontok:
Budapest
1133 Budapest, Visegrádi u. 106. • Tel.: (+36 1) 468 0673
Debrecen
4025 Debrecen, Hatvan u. 43. • Tel.: (+36 52) 522 122
Miskolc
3529 Miskolc, Csabai kapu 17. • Tel.: (+36 46) 555 500
Pécs
7624 Pécs, Alkotmány u. 53. • Tel.: (+36 72) 508 800
Sopron
9400 Sopron, Kossuth L. u. 26. • Tel.: (+36 99) 518 500
Szeged
6721 Szeged, Csongrádi sgt. 15. • Tel.: (+36 62) 568 300

Forrás: NMHH


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: analóg digitális átállás NMHH Televízió

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr185128020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása