HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Varázsige magyarul - a XXI. században

2013.03.05. 15:57 MinDigTV


XXI. század 23:25 | RTL Klub

5 ezer magyar végezte máglyán. A legféltettebb titkuk nem vált a lángok martalékává. Boszorkányok, akik a felmenőink közt éltek - és lebegetek, állítólag. A gonosszal kötött szerződés miatt ítélték el őket. Tűzhalál volt büntetésük, mégsem égési sérülésbe haltak bele.


Velti László, a XXI. század riportere sátoraljaújhelyi. Ott is ugyanúgy ismerik a gonosz vasorrú bába ármánykodásait, Jancsi és Juliska meséjét, mint bárhol máshol az országban. Csak talán többeket felnőttként is elgondolkodtat. Már majdnem teljesen feledésbe ment az eset, egykor boszorkányt fogtak perbe a városban. Legalábbis a felmenőink boszorkánynak tekintették – és meglehetősen jól dokumentálták történetét az utókornak. A Bodnár-völgyben, - ahová amúgy a jámbor bodnárok jártak fáért, hogy puttonyt, hordót készítsenek a Tokaj-Hegyaljai szüretekhez – óriási máglyát emeltek.

Részletek a XXI. században kedden 23:25-kor!


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat XXI. század RTL Klub Boszorkányok

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr975118196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása