HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Csoda Krakkóban

2013.02.27. 17:43 MinDigTV


Duna – február 28. 21:05

Groó Diána filmje egy mesével, titokkal teli varázslat, ahol a szereplők és a nézők is egyaránt szabadon járnak térben és időben, Kardos Sándor gyönyörű képeinek segítségével.


Groó Diána az időközben legendássá vált Simó Sándor osztályában végzett és több dokumentumfilm és rövidfilm elkészítése után fogott a Csoda Krakkóban című első nagyjátékfilmjéhez.  Szép, érett, szimbolikus alkotást készített, mely visszanyúl a hagyományokhoz, egy letűnt világhoz, valamihez, ami elveszett csakúgy, mint Pjotr családjának a vagyona, a könyvei.

Pjotr, a Budapestről elszármazott lengyel fiú gyermekkora óta megszállottja a könyveknek, különösen egynek. A zsidó legenda szerint ez a könyv – az Ezüstkorona – képes feltámasztani a holtakat. Éppen ezzel a könyvvel a hóna alatt érkezik meg Eszter, a pesti diáklány, hogy egy krakkói rabbi sírkövét restaurálja. Kezdetét veszi a végtelennek tűnő bonyodalom, melyet úgy tűnik, egy ősi zsidó pörgettyűjáték mozgat: a trenderli.  E körül forog idősek és fiatalok sorsa, ez idézi meg Pjotr halott nagymamáját és erről a titokzatos játékról mesél a Csodarabbi is, aki a semmiből bukkan elő…

A Csoda Krakkóban egy mesével, titokkal teli varázslat, ahol a szereplők és a nézők is egyaránt szabadon járnak térben és időben, Kardos Sándor gyönyörű képeinek segítségével.

Csoda Krakkóban – Duna – február 28. 21:05

rendező: Groó Diana
forgatókönyvíró: Groó Diana, Szekér András
zeneszerző: Kardos Dániel
operatőr: Kardos Sándor
díszlettervező: Esztán Mónika, Ryszard Melliwa
jelmeztervező: Jagna Janicka, Balai Zsuzsa
zene: Budapest Klezmer Band
producer: Garami Gábor, Krzysztof Zanussi, Angelusz Iván, Reich Péter, Gárdos Péter, Iwona Ziulkowska
látványtervező: Esztán Mónika
gyártásvezető: Simon Zoltán, Kovacs Ildikó
vágó: Mógor Ágnes

szereplők:
Bíró Eszter (Eszter)
Maciej Adamczyk (Pjotr)
Franciszek Pieczka (Lewi Rabbi)
Pawel Gedlek (Tarek)
Békés Itala (Mancika)
Jerzy Trela (Grzegorz mester)
Bartlomiej Swiderski (Aurel)
Barkó György (Somfai)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Csoda Krakkóban Groó Diána

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr695108624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása