HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Boston Legal - Jogi játszmák

2013.02.05. 17:30 MinDigTV


A világszerte hatalmas sikert aratott sorozat, amelynek főszereplői William Shatner és James Spader öt évadon keresztül futott: az összesen 101 epizód most látható először Magyarországon. Február 5-től, minden hétköznap délután az M1-en.


Az elmúlt évek egyik legjobb amerikai jogi tévésorozata lesz látható az M1 műsorán: a Boston Legal – Jogi játszmák, főszerepben William Shatner és James Spader sármos kettősével.

A 2004-ben indult sorozat a korábban futó Ügyvédek (The Practice) széria egyik szereplőjét, Alan Shore-t (Spader) választotta főhősének, aki a bostoni Crane, Poole & Schmidt ügyvédi irodában folytatja pályafutását. Minden egyes epizódban több különböző ügy bonyolódik egymással párhuzamosan, menthetetlenül összefonódva az iroda ügyvédeinek magánéletével. James Spader (Szex, hazugság, videó; Csillagkapu; Karambol) és az iroda régi, de hajmeresztően különc munkatársa, Denny Crane szerepét megformáló William Shatner (Star Trek; T.J. Hooker) mellett olyan sztárok játsszák az első évad állandó szereplőit, mint Monica Potter (Patch Adams; Vásott szülők), Rhona Mitra (Vérfarkasok; A gázoló ) és Candice Bergen (Szex és New York; Gandhi). Legyen bár szó az élet legrázósabb szituációiról, Alan Shore és Denny Crane nem hagyják, hogy túlságosan felkavarják őket az ügyek, ugyanakkor a legszemérmetlenebb cseleket is hajlandók bevetni, hogy a bíróságon győzelmet arassanak.

 James Spader 2005-ben és 2007-ben is a legjobb főszereplő Emmy-díját nyerte el a sorozatban nyújtott alakításával, William Shatner pedig a legjobb mellékszereplő kategóriájában egy Emmy- és egy Arany Glóbusz-díjat is kapott.

A Boston Legal megteremtője és állandó írója, David E. Kelley ügyvédként kezdte pályáját Bostonban, mielőtt a nyolcvanas években Hollywoodba ment volna, hogy írója és producere legyen olyan sikeres sorozatoknak, mint az L.A. Law, az Ally McBeal, a Chicago Hope kórház, vagy az említett Ügyvédek.


A világszerte hatalmas sikert aratott Boston Legal – Jogi játszmák öt évadon keresztül futott: az összesen 101 epizód most látható először Magyarországon.

Boston Legal – Jogi játszmák – M1 – február 5-től, minden hétköznap délután

I./2. Megőrülök érted!
Alan segít, hogy volt szeretője, Christine Pauley kiszabaduljon az elmegyógyintézetből, ahová ő záratta be. Sally és Tara aggódni kezdenek kollégájukért, amikor azt látják, hogy Christine zaklatni kezdi Alant. Dennyt bepereli egy szemben álló ügyfél, akinek megjegyzést tett a szexuális életére. Paul Lewiston és társai ki akarják szorítani Dennyt a cégből, de Lori és Brad a védelmére kelnek.

rendező: Mike Listo, Bill D'Elia
forgatókönyvíró: David E. Kelley, Lawrence Broch
operatőr: James R. Bagdonas, Michael Lohmann
zene: Danny Lux
vágó: Philip Carr Neel, Craig Bench
szereposztás: Ken Miller

szereplők:
James Spader (Alan Shore)
William Shatner (Denny Crane)
Mark Valley (Brad Chase)
Rene Auberjonois (Paul Lewiston)
Candice Bergen (Shirley Schmidt)
Julie Bowen (Denise Bauer)
Leslie Jordan (Bernard Ferrion)
Betty White (Catherine Piper)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat M1 Boston Legal Jogi játszmák

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr395064345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása