HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Merre forgassam az antennámat

2013.02.04. 15:11 MinDigTV


A mindigtv.hu honlap lefedettség menüpontjában elindítottuk a  "merre forgassam" alkalmazást, melynek segítségével a lakcím beütését követően megjelennek azok az irányok egy nyíllal jelölve, melyek felé forgatva a tetőantennát a legjobb vétel érhető el és az adott tornyokról mely multiplexek vehetők.

mindigantenna.jpg


A nyilakra rákattintva látható az adók prioritási sorrendje is, a vétel-előrejelzési számítások alapján a négy legjobban vehető adó vételi lehetőség szerinti csökkenő sorrendben.

A vétel-előrejelzési számítások hullámterjedési modelleken alapuló, statisztikai becslések, így nem vehetnek figyelembe minden helyi adottságot (pl. fák, épületek árnyékoló hatása).

Emiatt előfordulhat, hogy adott helyen a legkönnyebben vehető adónak feltüntetett adó helyett másik adó valójában jobban vehető.

Csillaggal jelöltük a listában azokat az adókat, ahol a vétel-előrejelzési számítások alapján az adó vételi lehetősége közel van a vételi határhoz. Ebben az esetben fontos meggyőződni a vételi összeállítás alkalmasságáról (vevőantenna nyeresége, kábelezés és csatlakozók állapota, stb.), és a stabil vételhez szükség lehet erősítő használatára is.

http://mindigtv.hu/lefedettseg


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vétel antenna tetőantenna MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr595062382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása