HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Mombasába, retúrjegy nélkül

2013.02.01. 19:18 MinDigTV


Duna Tv: február 1., péntek, 22:10

„Tudod, No Future.”

A Duna Televízió 2003-ban levetített egy német filmet A mennyország kapujában címmel, amely két rákos beteg utolsó napjait mesélte el. Most egy ehhez hasonló témájú finn filmet mutatunk be, amely két beteg fiú barátságáról szól. Mindkét film főhősei a tengerre vágynak haláluk előtt. Vajon ez egy olyan ösztönös és földöntúli érzés és vágy, amely születésünk óta bennünk van?


Pete 17 éves. Tehetséges gitáros. Két dolog vár rá az életben: egy ismert banda (No Future) felkarolná, barátnője Kata pedig vár rá Lappföldön. És akkor megtudja, hogy rákos. Kórházba kerül, ahol megismerkedik a szintén beteg – és 'hiperaktív' - Jusaval, aki teljesen felforgatja Pete és kettejük életét. Jusa születésnapjának reggelén úgy döntenek, hogy megszöknek a kórházból, majd 3 repülőjegyet vásárolnak Mombasába, de előtte vonatra szállnak és ellátogatnak Katahoz Lappföldre, ahol egy frenetikus zenei produkcióval lepik meg a japán turistákat. Innentől kezdve hármasban folytatják az utat egy piros Cadillac társaságában, amit Kata bácsikájától kértek kölcsön. A kalandos út során Jusa állapota napról napra romlik, és a fájdalomcsillapító is fogytán, de Jusa a földi szerelemre vágyik, élni szeretne az utolsó pillanatig és bőven van még ideje egy kagylóval a fülén kiterülni és megnyugodni a lappföldi tengerparton, ami most nagyon is közel van Mombasához.

A filmben többször elhangzó Beethoven Holdfény szonáta megszületését egy beteljesületlen szerelem ihlette, amely nagyon szépen és költőien rímel a film mondanivalójára és hangulatára.

Díjak és jelölések:
Laon Nemzetközi Filmfesztivál (2003) – Nagydíj és a Diákzsűri díja
Carrousel Nemzetközi Filmfesztivál (2003) – C.I.F.E.J. Díj
Ale Kino! Filmfesztivál (2003) – Diákzsűri díja

Duna Tv: február 1., péntek, 22:10

rendező: Hannu Tuomainen
forgatókönyvíró: Atro Lahtela, Hannu Tuomainen
operatőr: Pekka Uotila
zene: Samuli Putro, Martti Salminen
producer: Hannu Tuomainen
vágó: Jukka Nykänen

szereplők:
Antti Tarvainen (Pete)
Joonas Saartamo (Jusa)
Johanna Rönnlöf (Kata)
Timo Paivasalo (Isä)
Liisa Halonen (Äiti)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr455056928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása