HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Szemben az erőszakkal (Gary Cooper, Anthony Perkins)

2013.01.24. 17:24 MinDigTV


Duna TV – január 26. 12:35

A film, amelyet William Wyler rendezett, a főszerepekben pedig Gary Coopert, Dorothy McGuire-t és Anthony Perkinst láthatjuk, az 1957-es Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálma-díjat.


A történet Indiana déli részén játszódik az amerikai polgárháború időszakában. A Birdwell család a kvéker felekezethez tartozik, akik fő megkülönböztető jegye, hogy az erőszak minden formáját elutasítják. A háború frontvonala azonban egyre közelít, és ahogy a déli lázadó csapatok betörése fenyeget, egyre nehezebb tartaniuk magukat az erőszakmentesség elvéhez. Amikor a család nagyfia, Josh önkéntesnek jelentkezik az északi honvédők közé, és hamarosan csak gazdátlan lova tér vissza a csatából, az apa, Jess is fegyvert ragad, és elindul megkeresni a fiát.

Az 1956-ban készült amerikai film a szokásos drámai felépítés helyett szórakoztató epizódokban mutatja be, mit jelent a hétköznapokban, a kvékerek erőszakmentes ideológiája, és ezzel készíti elő az elveknek a háborús jelenetekben bekövetkező nagy összecsapását. A film, amelyet William Wyler (Római vakáció; Ben Hur) rendezett, a főszerepekben pedig Gary Coopert, Dorothy McGuire-t és Anthony Perkinst láthatjuk, az 1957-es Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálma-díjat.

Szemben az erőszakkal – Duna – január 26. 12:35

rendező: William Wyler
író: Jessamyn West
forgatókönyvíró: Michael Wilson
zeneszerző: Dimitri Tiomkin
operatőr: Ellsworth Fredericks
díszlettervező: Ted Haworth
jelmeztervező: Dorothy Jeakins
producer: William Wyler
vágó: Edward A. Biery, Robert Swink, Robert Belcher

szereplők:
Gary Cooper (Jess Birdwell)
Dorothy McGuire (Eliza Birdwell)
Anthony Perkins (Josh Birdwell)
Richard Eyer (Little Jess)
Robert Middleton (Sam Jordan)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Anthony Perkins Gary Cooper

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr565041437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása