HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A víz mindent visz (Michael Caine)

2013.01.15. 15:35 MinDigTV


Duna Tv: január 16., szerda, 21:00

Egy fiktív brit gyarmat, a karib-tengeri Cascara szigete szolgál a politikai szatíra helyszínéül. A sziget kormányzója nem más, mint Baxter Thwaites (Michael Caine).


Baxter Thwaites határozottan élvezi, hogy kormánya, a média és egyáltalán senki sem törődik különösebben a világnak e csendes, távoli szegletével. A békeidőknek azonban egy csapásra vége, amikor egy elhagyott olajkútból víz tör a felszínre, mégpedig a létező legjobb minőségű ásványvíz. Egyszeriben több szembenálló fél is érdeklődni kezd a sziget iránt, a briteken kívül az amerikaiak, a franciák, a cascarai Felszabadítási Front, sőt a kubaiak is. Ahogy az érdekellentétek fegyveres konfliktusba torkollnak, a laza stílusú kormányzónak magának kell kézbe vennie a helyzet megoldását.

A film vége felé a lázadók az ENSZ üléstermében előadott reggae dallal adnak hangot szabadságvágyuknak. A kísérőzenészek között olyan világsztárok állnak a színpadon, mint Eric Clapton, George Harrison, Ringo Starr, Jon Lord és Ray Cooper. Clapton és Harrison, valamint Eddy Grant a film több betétdalának szerzői is voltak.  

Duna Tv: január 16., szerda, 21:00

rendező: Dick Clement
forgatókönyvíró: Dick Clement, Ian La Frenais
operatőr: Douglas Slocombe
jelmeztervező: James Acheson
zene: Mike Moran
producer: Ian La Frenais
látványtervező: Norman Garwood
vágó: John Victor-Smith


szereplők:
Michael Caine (Baxter Thwaites)
Valerie Perrine (Pamela)
Brenda Vaccaro (Dolores)
Leonard Rossiter (Sir Malcom Leveridge)
Billy Connolly (Delgado)
Dennis Dugan (Rob)
Fulton Mackay (Eric)
Dick Shawn (Deke Halliday)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Michael Caine A víz mindent visz

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr525019916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása