HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Britannic

2013.01.02. 12:43 MinDigTV


A 2000-ben készült angol-amerikai tévéfilm az 1916-ban a görögországi Kea szigete mellett elsüllyedt óriásgőzös utolsó útjának történetét meséli el fiktív mozzanatok felhasználásával. A filmet Brian Trenchard-Smith (BMX banditák) rendezte. M1 január 2. szerda 23:55

A tragikus körülmények között elsüllyedt Titanic testvérhajója, a Britannic 1916-ban kórházhajóvá átalakítva indul el Southamptonból, hogy Görögországban megsérült brit katonákat vehessen a fedélzetére.


Az ápolónők között van Lady Lewis (Jacqueline Bisset), a nápolyi brit nagykövet felesége. Az ő alkalmazottjaként a fedélzeten tartózkodik a brit titkosszolgálat ügynöke, Vera Campbell (Amanda Ryan), aki négy évvel korábban a Titanicon vesztette el a férjét. A hajó ifjú lelkésze, Reynolds tiszteletes (Edward Atterton) viszont a németek kémje, aki az út során felfedezi, hogy a kórházhajó kézifegyvereket is szállít, és ezzel igazolva látja igyekezetét, hogy szabotálja a Britannic küldetését. A hajón utazó ír lázadókkal szövetkezve megpróbálja átvenni az irányítást.

M1 – január 2., szerda, 23:55

rendező: Brian Trenchard-Smith
forgatókönyvíró: Brett Thompson, Kim Owen Smith, Dennis A. Pratt, Brian Trenchard-Smith
zeneszerző: Alan Parker
operatőr: Ivan Strasburg
producer: Paul Colichman, Mark R. Harris, Judith Hunt
látványtervező: Rob Harris
vágó: Rob Kobrin

szereplők:
Amanda Ryan (Vera Campbell)
Edward Atterton (Reynolds)
John Rhys-Davies (Barrett kapitány)
Ben Daniels (Townsend)
Jacqueline Bisset (Lady Lewis)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film M1 MinDig-TV Britannic

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr684991789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása