HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Trükkös gyémántrablás (Demi Moore)

2012.12.22. 10:32 MinDigTV


Duna Tv: december 22., szombat, 19:30

Demi Moore kiválóan alakítja az ambiciózus, de háttérbe szorított nőt, akinek egy egész, férfiak által uralt pénzügyi konszernnel kell megküzdenie, akár erkölcsileg megkérdőjelezhető eszközökkel is.


A történet az 1960-as években játszódik Londonban. Mr. Hobbs (Michael Caine), az éjszakai takarító nyugdíjba készül, s arra, hogy csekélyke járandóságát kicsit kiegészítse. Laura Quinn (Demi Moore) ugyanazon cég egy elkötelezett alkalmazottja, aki csak munkájának él, ennek ellenére nőként nemigen tud feljebb jutni a szakmai ranglétrán. Ráadásul állása teljes egészében veszélybe kerül, amikor a London Diamond Corporation a cég egy hibáját az ő nyakába akarja varrni, ami a nő szakmai és egzisztenciális ellehetetlenülését jelentené. Szerencsére ezek a bizalmas információk még időben jutnak el hozzá, Mr. Hobbs-tól tudja meg őket, aki azonnal előáll egy tervvel, hogy vehetnének elégtételt: lopjanak el a páncélszekrényből egy igen értékes gyémántot. Az akció elindul, de a dolgok egészen másként alakulnak, mint ahogy tervezik: nem csak egy gyémántnak, hanem az egész készletnek nyoma vész az éjszaka folyamán. Megkezdődik a kivizsgálás, a rendőrség és a biztosító emberei együttesen akarnak a tettesek nyomára bukkanni. A tét hatalmas: ha kiderül a rablás, a cég teljes egészében csődbe megy, magával rántva a felső vezetést is. A probléma csak az, hogy az első számú gyanúsított mit sem tud a nagy volumenű lopás részleteiről…

A film rendezője, Michael Radford, az 1984 filmre vitelével vált ismertté, majd tíz évvel később a Neruda postása című filmjéért Oscar-díjra is jelölték. Neve biztosíték arra, hogy nem egy egyszerű krimit kap a néző, hanem egy morális kérdéseket is feszegető filmet, ahol a szereplők nehéz döntések előtt állnak.

Demi Moore kiválóan alakítja az ambiciózus, de háttérbe szorított nőt, akinek egy egész, férfiak által uralt pénzügyi konszernnel kell megküzdenie, akár erkölcsileg megkérdőjelezhető eszközökkel is. Michael Caine neve pedig mindig biztosíték egy film sikeréhez. Ő az angol színjátszás nagy öregje, aki pályafutása alatt már több mint száz filmben szerepelt. Kétszer tüntették ki Oscar-díjjal, először Woody Allen Hannah és nővérei (1986), majd Lasse Hallström Árvák hercege (1999) című filmekben nyújtott alakításáért. Művészi érdemeinek elismeréseként 2000-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

Duna Tv: december 22., szombat, 19:30

rendező: Michael Radford
forgatókönyvíró: Mark Edward Anderson
zeneszerző: Stephen Warbeck
operatőr: Richard Greatrex
producer: Michael A. Pierce
vágó: Peter Boyle

szereplők:
Demi Moore (Laura Quinn)
Michael Caine (Mr. Hobbs)
Lambert Wilson (Finch)
Nathaniel Parker (Ollie)
Shaughan Seymour (Eaton)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv Michael Caine Demi Moore

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr714977184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása