HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kiadatás

2012.12.22. 10:20 MinDigTV


A 2001. szeptember 11-i terrortámadás, az amerikaiak sebezhetősége, a terrorizmus elleni harc vissza-visszatérő témát ad a filmeseknek. A középpontban a CIA különleges kiadatási gyakorlata körüli botrányok állnak. M1 december 22. szombat, 22:50

Egy észak-afrikai városban merényletet követnek el Fawal (Yigal Naor) ellen, aki a terrorizmussal gyanúsított személyeket befogadó börtön igazgatója, de hiba csúszik a gépezetbe és a helyiek mellett egy amerikai lesz az áldozat. Bűnbakot keresve a CIA terrorizmus vádjával letartóztatja az egyiptomi származású vegyészmérnököt, Anwar El-Ibrahimit (Omar Metwally).


A férfit elhurcolják, Fawal és a CIA ügynök Douglas (Jake Gyllenhaal) gondjaira bízzák. Miközben a vallatók céljai egy idő után eltérőek, odahaza Amerikában Anwar várandós felesége (Reese Witherspoon) elkezd nyomozni eltűnt férje után, sőt segítője is lesz, régi barátja, a politikai kapcsolatokkal rendelkező Alan Smith (Peter Sarsgaard) személyében. Az izgalmas, jól megszerkesztett, több szálon futó cselekmény megpróbálja bemutatni az események hatását a szereplők életére és végül drámai konfliktusban ér össze…

A film egyik nagyágyúja a rideg CIA vezetőt alakító Meryl Streep, aki meggyőzően játssza a hatalom emberét. Yigal Naor nagyszerűen alakítja az értékeihez mereven ragaszkodó apát és vezetőt, aki eredménytelenül száll szembe a terrorizmussal és a lányával, aki egy terrorista fiatal fiúba szerelmes. Jake Gyllenhaal és Omar Metwally hozza a kötelezőt, Reese Witherspoon pedig hitelesen alakítja a valódi drámát átélt feleség szerepét. A színészi alakítások mellett a film erőssége a történetmesélés, ami egymással látszólag párhuzamosan futó szálakon keresztül történik.

M1 – december 22. szombat,  22:50

rendező: Gavin Hood
forgatókönyvíró: Kelley Sane
zeneszerző: Paul Hepker, Mark Kilian
operatőr: Dion Beebe
producer: Steve Golin, Marcus Viscidi
vágó: Megan Gill

szereplők:
Reese Witherspoon (Isabella Fields El-Ibrahimi)
Alan Arkin (Hawkins szenátor)
Jake Gyllenhaal (Douglas)
Peter Sarsgaard (Alan Smith)
Omar Metwally (Anwar El-Ibrahimi)
David Fabrizio (William Dixon)
Meryl Streep (Corrine Whitman)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: m1 terrorizmus CIA Meryl Streep Kiadatás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr964977175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása