HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Butaságom története

2012.12.19. 17:03 MinDigTV


December 20. 21:15 | Duna TV

Mérey László és Kabók Kati, a rokonszenves színészházaspár ismert alakja a pesti életnek. A színpadon mindig a férj játssza a fontos szerepeket és sohasem mulasztja el Katival éreztetni, hogy ő viseli a kalapot, ő az okos, megnyerő férfi, ő a nagy színész. Kati a háttérben meghúzódva játssza a butácska feleséget, mígnem a család író barátja segítségével alkalma lesz kitörni ebből a szerepkörből…

Rendező:  Keleti Márton
Forgatókönyvíró:  Gyárfás Miklós
Zene:  Fényes Szabolcs
Operatőr:  Hegyi Barnabás

Szereplők:  Básti Lajos, Gobbi Hilda, Kiss Manyi, Mensáros László, Pártos Erzsi, Rajz János, Ruttkai Éva, Sulyok Mária, Tomanek Nándor, Várkonyi Zoltán


„Hogy milyennek látom önmagamat? Nem vagyok se szép, se csúnya, se okos, se buta, csupán vérbeli színésznő vagyok, aki ilyenné és olyanná is formálható, alakítható a színpadon.” Ez Ruttkai Éva, az egyik legnagyobb magyar díva vallomása önmagáról, 1963-ból.

Gyermekszínészként kezdte pályáját Lakner bácsi gyermekszínházában egész kicsi lányként, és haláláig a színháznak élt. Színpadon, filmen, televízióban eljátszotta a magyar és a világirodalom nagy női szerepeit, drámát, vígjátékot, énekelt, táncolt, ha kellett. Egyike volt a legszínesebb, legsokoldalúbb magyar színésznőknek. Klasszikus és modern, hazai és külföldi tragédiákban és vígjátékokban, szinte minden műfajban egyaránt kiváló teljesítményt nyújtott. Fiatalon távozott, de kedves alakját most megidézzük néhány remek alakításával. Ruttkai Éva az idén, december 31-én lenne 85 éves.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: duna tv Básti Lajos Rutkai Éva Butaságom története Gobbi Hilda

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr744973397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása