HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Összefogott a rádiós piac

2012.12.04. 08:11 MinDigTV


A magyar rádiós piac vezető szereplőinek részvételével megalakult a magyarországi Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete. A szakmai szervezet elsődleges célja az iparági integráció segítése, a piaci szereplők érdekképviselete és érdekérvényesítése.

Az egyesület alapító tagjai: Class FM, Gazdasági Rádió, Info Rádió, Jazzy Rádió, Juventus Rádió, Magyar Katolikus Rádió, Klasszik Rádió, Lánchíd Rádió, MTVA, Music FM, elnöke Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója.

Az újonnan alakult szervezet első és legfontosabb feladata a rádiós hallgatottságmérés körül kialakult helyzet megnyugtató rendezése.


A kutatást végző céget még az idén pályázat útján választja ki az egyesület, amely további fontos feladatának tekinti a teljes rádiós szakma érdekképviseletét mind a médiapiacon, mind jogi kérdésekben, akár további szakmai szervezetekkel együttműködve.

A most létrejött összefogás az iparág válasza az elmúlt évek során fokozatosan kialakult szerkezeti problémákra. Az alapítók szándéka szerint a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete hatékony működéssel járulhat hozzá ahhoz, hogy a szakma értékeivel ne csak a hallgatók, de a reklámpiac szereplői, valamint a politikai és gazdasági döntéshozók is tisztában legyenek.

A frissen megalakult szervezet szakmai programjának és alapszabályának kialakításában figyelembe vette a Helyi Rádiók Országos Egyesülete szempontjait és ajánlásait, így elmondható, hogy jelenleg a hazai rádiós piac 95 százalékának képviseletét lefedi a kezdeményezés.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: rádió MTVA Médiszolgáltatók Egyesülete rádiós piac

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr254946580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása