HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A szerelem gyűrűje (Shirley MacLaine)

2012.11.27. 14:25 MinDigTV


Duna Tv: november 28., szerda, 21:00

Egyik nap Marie különös telefonhívást kap Észak-Írországból. Egy férfi keresi őket, aki elmondja, hogy hozzá került egy gyűrű, amely feltehetően Ethelhez tartozik.


Nem minden nő mondhatja el magáról, hogy három férfi is szerelmes volt belé. Ráadásul barátok, sőt harcostársak. A három nagyszerű férfi közül a nő szíve azonban csak egyetlen egyért dobbant. Végzetes szerelmüket megpecsételik egy gyűrűvel, melybe beleégetik nevük: Ethel és Chuck. A szerelem gyűrűjének titokzatos története egy lezuhant amerikai bombázó haldokló géppuskásához kapcsolódik és azokhoz a napokhoz, amikor Chuck és Ethel először találkozott egymással.

1944-ben az amerikai légierő B-17-es bombázója lezuhan a Belfast melletti Barlang-hegyen. Évtizedekkel később, 1991-ben az egyik amerikai kisvárosban meghal Chuck Harris második világháborús veterán. A templomban, ahol egykori harcostársai és barátai összegyűltek, hogy leróják előtte végső kegyeletüket, lánya, Marie (Neve Campbell) mondja el a búcsúbeszédet, mialatt felesége, Ethel Ann (Shirley MacLaine) a templom lépcsőjén ülve cigarettázik. A nő képtelen feldolgozni a történteket és alkoholba fojtja bánatát, nem hajlandó senkivel se törődni. Egyedül férje barátja, Jack (Christopher Plummer) érti meg őt.  

Egyik nap Marie  egy különös telefonhívást kap Észak-Írországból. Egy férfi, Jimmy (Martin McCann) keresi őket, aki elmondja, hogy hozzá került egy gyűrű, amely feltehetően Ethelhez tartozik és a férfinak feltett szándéka, hogy a gyűrűt visszajuttatja egykori tulajdonosának. A segítségével a lánynak talán sikerül végre feltárni a több mint ötvenéves rejtélyt, amely Ethel múltjában lappang és megismerni azokat a napokat, amikor a fiatal lány még egy jóvágású farmerfiú, Teddy Gordon (Stephen Amell) kedvese volt, akinek két legjobb barátja a fiatal Jack (Gregory Smith) és Chuck (David Alpay) voltak. A háborúból azonban nem mindannyian térhettek haza, ahogy azt tervezték...

A szerelem gyűrűje egy igazi romantikus dráma, amely az örök szerelmet, és a mélyben lakozó, rejtélyes múltat állítja szembe. Olyan történet ez, amelyhez hasonlókkal talán még nagyanyáink közül is sokan szembesültek. Ma már csupán történelem, sőt, lassan kosztümös sztori, a világégés okozta sebek évtizedeken át kísértő emlékeinek gyógyítása…

Duna Tv: november 28., szerda, 21:00

rendező: Richard Attenborough
forgatókönyvíró: Peter Woodward
zeneszerző: Jeff Danna
operatőr: Roger Pratt
producer: Richard Attenborough, Jo Gilbert
látványtervező: Tom McCullagh
vágó: Lesley Walker

szereplő(k):
Shirley MacLaine (Ethel Ann)
Christopher Plummer (Jack)
Mischa Barton (Ifjú Ethel)
Pete Postlethwaite (Michael Quinlan)
Gregory Smith (Ifjú Jack)
Brenda Fricker (Reilly nagyi)
Neve Campbell (Marie)
Martin McCann (Jimmy Reilly)
John Travers (Ifjú Quinlan)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv mindig tv Shirley-MacLaine Christopher-Plummer

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr354929847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása