HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Katonák voltunk

2012.11.15. 11:42 MinDigTV


A forgatókönyv Hal Moore nyugalmazott altábornagy és Joseph L. Galloway haditudósító könyve nyomán született, akik mindketten részt vettek az ütközetben, és akiket a filmváltozatban Mel Gibson és Barry Pepper alakítanak. M1 november 17. szombat, 22:25


1954-ben, az első indokínai háború utolsó évében észak-vietnami katonák rohannak le egy francia őrjáratot, és parancsnokuk elrendeli, hogy a támadást túlélő utolsó franciát is mészárolják le elrettentésképpen. 1965-ben ugyanezen a vidéken az Amerikai Egyesült Államok visel hadat az észak-vietnami erők ellen. Hal Moore ezredes frissen kiképzett, de tapasztalatlan katonákat kénytelen csatába vezetni a la Drang völgyében, ahol 400 emberével váratlanul tízszeres túlerővel találja szemben magát. A tüzérségi támogatás és a helikopterekkel folyamatosan érkező utánpótlás segítségével Moore-nak sikerül megerősíteni pozícióját, mire a vietnami parancsnok átfogó rohamot vezényel az amerikaiak ellen. Moore számára nem marad más választás, mint rádión vészjelzést adni a parancsnokságnak, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támadják az ellenséget, többek között légi bombázással, saját csapataik közvetlen közelében.
A la Drang-i csata a vietnami háború első nagyszabású ütközete volt 1965. november 14-e és 20-a között.

A forgatókönyv Hal Moore nyugalmazott altábornagy és Joseph L. Galloway haditudósító könyve nyomán született, akik mindketten részt vettek az ütközetben, és akiket a filmváltozatban Mel Gibson és Barry Pepper alakítanak. Moore elégedett volt azzal, ahogy Randall Wallace (A vasálarcos; A paripa) rendező a harctéri eseményeket ábrázolta 2002-ben készült filmjében, amely elsősorban a csatajelenetek realizmusával tűnik ki a vietnami háborús témájú filmek sorából. A további szerepekben olyan kiváló színészeket láthatunk, mint Madeleine Stowe, Chris Klein, Sam Elliot és Greg Kinnear.

M1 – november 17., szombat, 22:25

rendező: Randall Wallace
forgatókönyvíró: Randall Wallace
operatőr: Dean Semler
díszlettervező: Gary Fettis
jelmeztervező: Michael T. Boyd
zene: Nick Glennie-Smith
producer: Bruce Davey, Stephen McEveety, Randall Wallace
executive producer: Arne Schmidt, Jim Lemley
látványtervező: Thomas E. Sanders
vágó: William Hoy

szereplők:
Mel Gibson (Hal Moore)
Madeleine Stowe (Julie Moore)
Greg Kinnear (Bruce)
Sam Elliott (Basil Plumley)
Chris Klein (Jack Geoghegan)
Sloane Momsen (Cecile)
Jim Grimshaw (Henry Kinnard)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 mindig tv mtv mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr374908313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása