HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Izgalmas titkok a Voice-kampányról

2012.10.11. 14:49 MinDigTV


Pénteken indul a TV2 új szuperprodukciója, a The Voice, a tehetségkutatót felvezető kampány részeként izgalmas promó videót is készített a csatorna. Bruce Willis-szál, egy összeszokott páros, egy pikáns félreértés – többek között ezekről beszélt a klip forgatása kapcsán Árva László, a TV2 kreatív producere az mmonline.hu-nak adott interjúban.


- Miért döntött a TV2 egy ennyire nagyívű promó kampány mellett?

- A Voice teaser promókra önálló on-air kampányként tekintünk. Szerettünk volna olyan kreatívot készíteni, amely elfogadható a licensz tulajdonos számára, amelyben visszatükröződik a műsor grandiózus jellege, megmutatható a csatornától a jövőben is várható nívó és egyúttal teljesíti konkrét küldetését is.

- Milyen technikával és költségvetéssel készült a Voice legújabb promója?

- Természetesen nem olcsó egy ilyen promó elkészítése, de a megvalósítást dicséri, hogy még drágábbnak érzékelik a szakmai szemek is. A kaszkadőrmutatványok komolyabb anyagi ráfordítást igényeltek, de azon kívül nagyjából egy minőségi magyar videoklip árát költöttük a másfél perces filmre. A klipes példa nem véletlen: nem hagyhattuk figyelmen kívül a változó tévézési szokásokat, melyben az ilyen szintű dinamizmus, klipes jelleg már szinte elvárás. Ehhez a trendhez igazodott egyébként a felvételi technika is: fényképezőgépekkel és az ahhoz fejlesztett kameramozgatókkal dolgoztunk.

- Ki rendezte, milyen stábbal készült, illetve ki voltak a kaszkadőrök?

- A kreatív elfogadása után nyilvánvalóvá vált, hogy magasra tettük a mércét, és a promó sikere a megvalósításon fog múlni. Ehhez pedig a legjobb emberekre volt szükség. Kulcsfontosságú volt, hogy Szabó Gáspár kaszkadőrszakértőt és csapatát megnyerjem a feladatra - ők nemzetközi szinten elismert és foglalkoztatott szakemberek. Szerencsére örömmel vállalták a felkérést, a két napos forgatáson pedig végig ugyanolyan profizmussal és odaadással dolgoztak, mint az azt megelőző hetekben Bruce Willis filmjének felvételein. A filmes megvalósításra is az ebben a műfajban legtapasztaltabb rendező-operatőr párost kerestem meg, akiknek nem tudom eléggé megköszönni a munkájukat. Galler András „Indián” és Szőke János már több mint 10 éve dolgoznak együtt, nagyon összeszokott páros, és hihetetlenül jól egészítik ki egymást a szettben. Az első brieftől a kész filmig teljes odaadással dolgoztak, velük a gyakran feszengős megrendelő-gyártó egyeztetések produktív, kreatív megbeszélésekké váltak.

- Mondanál-e egy olyan kulisszatitkot, vicces sztorit a forgatásról, amit szívesen megosztanál az mmonline olvasóival?

- Egy ilyen forgatáson a feszült munka mellett mindig akadnak vicces helyzetek. Mi a kezdetektől megszoktuk, hogy a dublőröknek köszönhetően minden Mesterből “kettő” van a helyszínen. A frissen érkezőknek ez azonban általában újdonság volt. Mikor Mező Misi párja kilátogatott a forgatásra, Misi éppen forgatott, dublőre pedig a sminkben ült. A “Hol találom Misit?” kérdés után a felvételvezető kis hezitálást és széles mosolyt követően a smink felé mutatott… Aki látta a Valami Amerika ide vonatkozó jelenetét, az sejtheti a folytatást: ott Szabó Győző köszöntötte párja dublőrét úgy, ahogy azt kedvesével tette volna...

A The Voice promóciós videó forgatásáról készült filmet itt nézheti meg, magát a klipet pedig itt.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kampány tv2 voice mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr244833013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása