HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ízőrzők - Szigetbecse

2012.10.10. 09:12 MinDigTV


2012.10.10., szerda 19:05 | Duna TV


A Csepel-sziget déli részén, Budapesttől 48 km-re fekszik Szigetbecse. A falunak 1946-ig 85 százalékban német lakossága volt. Jelenleg is nemzetiségi település, magyarok és svábok lakják.

Rokonai révén itt töltötte gyermekkora nagy részét és itt kezdett fotózni is André Kertész világhírű fotóművész. (1985-ben bekövetkezett halála után, végakaratának köszönhetően számos munkája és személyes tárgya került a településre, ahol emlékszobát rendeztek be a tiszteletére.)

A műsorból olyan jellegzetes helyi ételek receptjét ismerhetjük meg, mint a tejfölös-hagymás lepény, a töltött csirke borban párolt hagymával, a dunai harcsapaprikás nokedlivel, a káposztás keltgombóc, a gombás, tükörtojásos tarja, a vadas marharagu gőzgombóccal és a grízes mézes sütemény.

Rendező:  Móczár István
Operatőr:  Móczár István
Szerkesztő:  Róka Ildikó

Szólj hozzá!

Címkék: duna tv harcsapaprikás marharagu Szigetbecse

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr94830180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása