HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Wallander – 1. sorozat (Skandináv krimi)

2012.10.08. 12:09 MinDigTV


A Kenneth Branagh címszereplésével készült, másfél órás epizódokból álló sorozat különlegessége, hogy angol színészekkel, de eredeti helyszíneken készült, a regénybeli Ystad városában. Az eredetileg a BBC-n bemutatott sorozatot a tervek szerint négy évadra fog kiterjedni, mindegyik három epizódból áll. M1 október 13-tól, szombat éjszakánként.

 Kurt Wallander felügyelő szemtanúja, amint egy fiatal lány felgyújtja magát. Az eleinte érthetetlen esetről a nyomozás során kiderül, hogy kapcsolatba hozható egy miniszter brutális meggyilkolásával, amelyet újabb hasonló bűncselekmények követnek.

A svéd Henning Mankell bűnügyi regényei, amelyek az utóbbi években sorra jelennek meg magyarul is, világszerte oly hatalmas sikert arattak, hogy a svéd televíziós adaptációk mellett 2008-ban egy angol televíziós feldolgozás is útjára indult. A Kenneth Branagh címszereplésével készült, másfél órás epizódokból álló sorozat különlegessége, hogy angol színészekkel, de eredeti helyszíneken készült, a regénybeli Ystad városában. Az eredetileg a BBC-n bemutatott sorozatot a tervek szerint négy évadra fog kiterjedni, mindegyik három epizódból áll.

M1 – október 13-tól, szombat éjszakánként!

rendező: Philip Martin
forgatókönyvíró: Richard Cottan, Henning Mankell
zeneszerző: Martin Phipps, Vince Pope
operatőr: Anthony Dod Mantle, Igor Martinović
producer: Simon Moseley, Sanne Wohlenberg
vágó: Kristina Hetherington

szereplők:
Kenneth Branagh (Kurt Wallander)
Sarah Smart (Anne-Britt Hoglund)
Sadie Shimmin (Lisa Holgersson)
Richard McCabe (Nyberg)
Jeany Spark (Linda Wallander)
Tom Hiddleston (Martinsson)
David Warner (Povel Wallander)
Tom Beard (Svedberg)

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat m1 skandináv krimi Wallander

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr64826479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása