HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Daktari (azaz doki) Duna TV

2012.10.08. 12:32 MinDigTV


Egy daktari (azaz doki) és a lánya, egy kancsal oroszlán és egy minden lében kanál csimpánz kalandjai a vadorzók ellen.


„Ha megtanulunk kommunikálni az állatokkal, reménykedhetünk abban, hogy egy nap megtanulunk kommunikálni egymással is.” (Ivan Tors producer)

Nem sokkal elkészülte után nagy televíziós siker volt Magyarországon is az 1966-1969 között forgatott 89 részes amerikai tévéfilmsorozat, a DAKTARI, amely az afrikai Wamerui Állatviselkedéstani Központban játszódik. Főszereplője az állatorvos és állatvédő Dr. Marsh Tracy  – akit a helyiek szuahéli néven Daktarinak, azaz „Doktornak” szólítanak – (Marshall Thompson), a lánya, Paula (Cheryl Miller), a fiatal növénybiológus Jack (Yale Summers), helyi kisegítőjük, Mike (Hari Rhodes), a rettenthetetlen rendőrfőnök, Hedley (Hedley Mattingley) és mindenekelőtt a kancsal oroszlán, Clarence, és Judy, a minden lében kanál csimpánz. A részenként önálló történetek a vadvilág védelmezői és a helyi vadorzók harcai körül zajlanak a két szocializált és emberi tulajdonságokat mutató állat hathatós segítségével.

A sorozat az 1965-ös Clarence, a bandzsa oroszlán című egészestés kalandfilm folytatása (annak főszerepét is Marshall Thompson és Cheryl Miller játszotta). Mindkettő a magyar származású, budapesti születésű, egykor állatidomár, dráma- és forgatókönyvíró, később film- és televíziós rendező és producer Ivan Tors (1916-1983) ötlete volt, aki egy kenyai magánutazása alkalmával megismerkedett a neves állat- és környezetvédő állatorvossal, Dr. A. M. „Toni” Harthoornnal, a Nairobiban általa alapított állatmenhelyen. Dr. Harthoorn Kenyában a különböző nyugtatószerek hatásait vizsgálva csapatával feltalálta az M99 nevű drogot, melynek segítségével kifejlesztette az altatópisztolyt, így lehetővé vált a vadállatok sérülésmentes befogása, szállítása és gyógyítása. Torsot annyira lenyűgözte az orvos személye és munkája, hogy rögtön elhatározta: filmet készít a történetéből.

A film bizonyos részeit Afrikában vették fel, emellett pedig az úgynevezett Afrika U.S.A-ben, mely egy Los Angeles közelében, a Soledad Canyonban kialakított 2,4 km²-es  terület.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat duna tv mindig tv Daktari

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr364826515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása