HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Álmatlanság (Al Pacino, Robin Williams)

2012.09.27. 14:58 MinDigTV


Christopher Nolan rendező (Mementó; Eredet; A sötét lovag) lebilincselő történetű szuggesztív bűnügyi filmje. M1 szeptember 30. vasárnap, 22:15


 Will Dormer nyomozót álmatlanság kínozza. Nem csoda, hiszen a rendőrség belső ellenőrzése vizsgálódik néhány korábbi ügyében tanúsított eljárásai miatt. Állapota csak súlyosbodik, amikor a fehér éjszakák évszakában kell Alaszkába repülnie, hogy segítsen megoldani egy 17 éves lány meggyilkolásának ügyét. Hamar nyomra bukkan, ám amikor épp sikerülne csapdába csalnia a gyilkost, a ködös félhomályban véletlenül saját kollégáját találja el a gyilkosnak szánt golyóval. Habár a rendőrséget sikerül megtévesztenie, a gyilkos, aki egyedüli szemtanúja volt az esetnek, innentől a markában tartja, és hátborzongató játszmába kezd a detektívvel.

Al Pacino a tőle megszokott mesteri módon ábrázolja a lelkiismereti válságba került, erkölcsileg messze nem feddhetetlen öreg rókát, aki az életét is könnyedén kockára teszi a gonosztevők kézre kerítésének érdekében, de a jó hírét akár becstelen eszközökkel is védi. Ellenlábasának szerepében Robin Williamset láthatjuk, aki számtalan komikusi és pozitív drámai szerep után vállalkozott e film forgatásának idején több negatív szerepre is (Sötétkamra; Dögölj meg, Smaci!). A női főszerepben a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swanket láthatjuk.

 Christopher Nolan rendező (Eredet; A sötét lovag; Mementó) szuggesztív bűnügyi filmjében a lebilincselő történethez a hűvös-párás alaszkai nyár és a fojtogató, félhomályos belső terek képei borzongató atmoszférát teremtenek.

A 2002-ben készült Álmatlanság egy azonos című, 1997-es norvég krimi amerikanizált változata. Az eredetiben Stellan Skarsgard alakította a nyomozó szerepét.



rendező: Christopher Nolan
forgatókönyvíró: Hillary Seitz
operatőr: Wally Pfister
jelmeztervező: Tish Monaghan
zene: David Julyan
producer: Broderick Johnson, Paul Junger Witt, Andrew A. Kosove, Edward McDonnell
látványtervező: Nathan Crowley
vágó: Dody Dorn

szereplők:
Al Pacino (Will Dormer)
Robin Williams (Walter Finch)
Hilary Swank (Ellie Burr)
Maura Tierney (Rachel)
Martin Donovan (Hap Eckhart)
Jonathan Jackson (Randy Stetz)
Nicky Katt (Fred Duggar)
Katharine Isabelle (Tanya Francke)
Paul Dooley (Charlie Nyback)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: krimi m1 álmatlanság al pacino robin Williams

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr914806486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása