HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Liliomfi (Darvas Iván)

2012.09.25. 16:14 MinDigTV


Duna Tv: október 4., csütörtök, 21:30

Makk Károly és Darvas Iván szerencsésen összefűződő alkotói pályája 1954-ben a Liliomfival kezdődött. Egyiküknek sem első filmje – igaz Makk Károly debütáns filmje, az Úttörők elveszett – de mindkettőjüknek meghatározó a pályafutásában a Szigligeti Ede vígjátéka alapján készült film.


Mindketten harminc évesek, fiatalok. Még nincs mit veszteniük, mernek kockáztatni.1954-ben egy vándorszínészek életéről, szerelmi históriáiról szóló, a színészet mellett hitet tevő, fiatalos, vidám film meglehetősen szokatlan volt a termelési filmekhez szokott közönségnek. De hálás volt érte. Az emberek tódultak a moziba s Darvas Iván hetek alatt sztár lett. A film amúgy kielégítette a jó színészekért rajongó nézők igényeit, hiszen a magyar színjátszás színe-java kapott  lehetőséget jutalomjátékra: Krencsey Mariann, Garas Dezső, Ruttkay Éva, Pécsi Sándor, Dayka Margit. Makk Károly megmutatta, hogy képes túllépni a hazai vígjátékok sablonos világán, Darvas Iván Liliomfija pedig egy ma is szerethető, a kor színészi manírjaitól mentes, örökifjú alakítás.

Mindketten 1925-ben születtek. Ezért 85. születésnapjuk alkalmából idén több közös filmjük is látható lesz majd a Duna Televízióban.

Duna Tv: október 4., csütörtök, 21:30


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: duna tv makk károly darvas iván liliomfi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr694802347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása