HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Michael Clayton (George Clooney)

2012.09.13. 17:58 MinDigTV


Clayton (George Clooney) New York legnagyobb ügyvédi irodájának dolgozik. Amikor a cég ügyvédje elszabotál egy ügyet, Clayton karrierje és élete legnagyobb kihívásával kerül szembe. M1 szeptember 16. vasárnap, 21:00

 Michael Clayton New York egyik legnagyobb vállalati jogi tanácsadó cégénél dolgozik. A munkájában ő az egyik legjobb, de magánélete lelki vívódásokkal teli. Egyik nap új feladatot kap, mivel kollégája és barátja, Arthur Edens teljesen beleőrül egy elhúzódó perbe, ezért Clayton feladata lesz felfedni az igazságot az ominózus milliárdos környezetvédelmi ügyben, szembeszállva a neurotikus főtanácsossal, Karen Crowder-rel. Clayton nem is sejti, hogy az élete veszélyben forog…

A Tony Gilroy által írt forgatókönyv alapján és saját rendezésében készült krimi érdekfeszítő, magával ragadó, a karakterek jól megformáltak, nem hiába jelölték a filmet hét Oscar-díjra. A címszerepben George Clooney bizonyítja kiváló színészi tehetségét, az őrült Edens-t Tom Wilkinson alakítja meglehetősen hitelesen, míg a női főszereplőt játszó Tilda Swinton megérdemelten kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-t, az idegroncs Karen Crowder megformálásáért.

A filmet 2008-ban hét Oscar-díjra jelölték, végül Tilda Swinton gazdagodott a legjobb női mellékszereplőnek járó díjjal.

Írta és rendezte: Tony Gilroy
Fényképezte: Robert Elswit
Zene: James Newton Howard
Szinkronrendező: Földi Tamás
Magyar szöveg: Lai Gábor

Michael Clayton - George Clooney (Szabó Sipos Barnabás)
Arthur Edens - Tom Wilkinson (Végvári Tamás)
Karen Crowder - Tilda Swinton (Nagy-Kálózy Eszter)
Marty Bach - Sydney Pollack (Szersén Gyula)
Barry Grissom - Michael O'Keefe (Balázsi Gyula)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 mindig tv George-Clooney

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr924775450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása