HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Koncertek az A38 Hajón

2012.09.10. 07:51 MinDigTV


Duna TV | 09.10. 23:25

- Dubioza Kolektiv

dubioza.jpg
Fotó: Ralf Lotys


A boszniai Dubioza Kolektiv történelmi fontosságú zenei formáció, amelynek friss hangzásában a hiphop, a reggae, a dub és a rock hatásait ötvözi a bosnyák népzene elképesztő elemeivel. A zenekar komoly nemzetközi sikertörténetté nőtte ki magát az utóbbi években az egyik leghíresebb kelet-európai jelenségként, akiket leginkább a hazájukban vágyott társadalmi változások és a haladás notórius motorjaiként és rugóiként ismer a nagyvilág.

Rendező:  Lukács Richárd
Forgatókönyvíró:  Végső Zoltán
Operatőr:  Lukács Richárd
Szerkesztő:  Jávorszky Béla Szilárd

Duna TV | 09.10. 0:20

- Free Fall

A Free Fall mindhárom tagja neves kortárs jazz-zenész, Ingebrigt Haker Flaten nagybőgőn, Ken Vandermark fafúvós hangszereken és Havard Wiik zongorán, akik 2001-ben kezdtek el együtt játszani egy különös kamarazenei hangulatot hozva létre ütőhangszeres nélkül. Inspirációjuk Jimmy Giuffre klasszikus zenekara volt, amelyben Paul Bley és Steve Swallow is játszott, s hamarosan kialakult triójuk sajátos hangja, hangzása, hangereje, s tere, melynek meghatározói a szabad lüktetés, az egymásra építkező dallamvonalak, vagyis az, hogy zenei kifejezésmódjuk robbanékony dialektikus együtt-játékukból ered.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: jazz duna tv A38 Dubioza-Kolektiv Free-Fall

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr214765629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása