HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A katedrális - 2. rész

2012.09.07. 10:56 MinDigTV


tv2 | szombat 21:35

A XII. századi történet a háború függönyén keresztül ábrázolja az egyházi viszályokat és hatalmi harcokat, melyek embereket és dinasztiákat tesznek tönkre. A történet egy kitalált középkori kereskedőváros, Kingsbridge katedrálisának 50 évig tartó építéséről szól.

2. rész
Shiring grófja, Bartholomew megtudja, hogyan döntöttek sorsáról. Hogy bebizonyítsa családja lojalitását István király felé, Aliena fogadalmat tesz, hogy lovagot csinál öccséből, Richardból, hogy az harcolhasson a királyért Maud ellen.

William és anyja, Regan összeesküvést szerveznek Walerannal, hogy a katedrális Shiringban épüljön meg az ő birtokukon és ne Kingsbridge-ben. Mindezek ellenére Tamás és Fülöp perjel folytatják a katedrális építését. Waleran Kingsbridge-be invitálja a királyt, hogy egyszer és mindenkorra szabotálja a katedrális építését, de a Jankó által, a katedrális védőszentjéről frissen elkészített szobra váratlan és sokkoló hatással van a királyra, akit vallásos látomások és őrület gyötör.



William Hamleigh és Aliena öccse, Richard továbbra is harcolnak a király kegyeiért, hogy Shiring grófjai lehessenek. Eközben Waleran csatlakozik William erőihez, hogy megfosszák Kingsbridge-t a nagy hasznot hozó vásártól és így leállítsák a munkálatokat a katedrálisnál. Fülöp perjel, Richard és Jankó Lincolnba mennek, hogy a király szolgáltasson igazságot nekik, de Maud támadásba lendül. Jankót megtámadja egy rejtélyes idegen, miközben Fülöpöt fogságba ejtik Maud katonái és Waleran sugallatára árulással vádolják…


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat tv2 katedrális Donald Sutherland

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr334760886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása