HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Bejött az Eb: csúcson az m1

2012.07.03. 11:32 MinDigTV

Az Eb-döntő közvetítése volt a legnépszerűbb múlt heti műsor a 18-49 évesek körében a múlt héten, ezzel a kereskedelmi szempontból kiemelt korcsoportban az m1 nyerte a nézettségi versenyt. A teljes lakosság körében megtartotta vezető pozícióját az RTL Klub, a csatorna új valóságshow-ja villámrajtot vett.

A 18-49 éves korosztályból több mint 550 ezren, míg a teljes lakosságból 1,3 milliónál is többen voltak kíváncsiak a labdarúgó Eb múlt vasárnapi döntőjére. Az m1 közvetítése a kereskedelmi szempontból kiemelt korosztályban megnyerte a múlt heti nézettségi versenyt, 34 százalék feletti részesedést elérve. Ráadásul a portugál-spanyol elődöntő lett a második legnézettebb program ebben a kategóriában.

A teljes lakosság körében azonban a jelek szerint verhetetlen az RTL Klub, a csatorna ezúttal nem a szezonzáró epizódokkal jelentkező Barátok közt-tel érte el legjobb eredményeit, hanem új valóságshow-ja, a Házasodna a gazda bemutatkozó műsorával. A feleséget kereső gazdákra több mint 1,44 millióan voltak kíváncsiak, ami 35 százalék feletti részesedést jelentett a péntek este éppen tévézők körében. A show első adása a 18-49 éveseknél a harmadik legnézettebb program lett a múlt héten.

A Barátok közt a múlt héten évadot zárt, a 18-49 éveseknél a sorozat 3, míg a teljes lakosságnál négy epizódja szerepelt a legnézettebb tíz műsor között.

A TV2 számára a Tények szállította a legjobb eredményt, a hírműsor múlt hétfői adása 34 százalék feletti részesedést ért el a teljes lakosság körében, és a harmadik legnépszerűbb műsornak bizonyult ebben a kategóriában. A csatorna sorozata, a Jóban Rosszban ezúttal visszafogottabb teljesítményt nyújtott, igaz a 18-49-es korosztályban és a teljes lakosságban is volt TOP 10-es epizódja.

Kimondottan szoros volt a múlt héten a verseny a főműsoridőben (19-23 óra) a kereskedelmi szempontból kiemelt korosztályban. Az RTL Klub átlagosan 20,6 százalékos részesedést ért el, de a TV2 sem sokkal maradt el ettől az eredménytől, 18,6 százalékkal zárta a hetet. Az m1 az Eb-közvetítéseknek köszönhetően még harmadik pozíciót szerzett, 14,7 százalékos átlagos részesedéssel. A két elődöntő és a döntő estéjén a közszolgálati csatorna nyert ebben az összevetésben. A negyedik pozícióban a Cool TV végzett 5,3 százalékkal, az ötödik a Film+ lett, minimális előnnyel a Viasat3 előtt.

A mostani héten azonban átalakulhat a sorrend, ugyanis nyári szünetre mentek a kereskedelmi csatornák saját sorozatai.

Forrás: http://www.mmonline.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat sport antenna hungária mindig tv mtva mindig tv matrica

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr304625686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása