HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


London River

2012.06.04. 09:13 MinDigTV


június 6., szerda 20:00 Duna TV

Kegyetlen és borzasztó érzés, amikor egy szülő a kórház folyosójának falára kitűzött sebesültek listáján keresi eltűnt gyermekének nevét. A legfájdalmasabb, amikor már csak a halottak listája van hátra. És ha egyiken sem találja? Márpedig Londonban, Európa egyik legnépesebb – és kulturálisan legösszetettebb – városában közel 10 millióan élnek. Találj meg egyet közülük…


„Legyen az egy nagy hatótávolságú fegyver, vagy egy öngyilkos merénylő, az őrült emberi elme az igazi tömegpusztító fegyver.” /Faithless: Mass Destruction/


2005. július hetedike. London ege lángol. Az élet pokollá vált az utcákon. A Buckingham Palota zászlaját félárbocra engedték. Nap, mint nap öngyilkos merénylők robbantgatnak buszokon, több tucatnyi ártatlan áldozatot hagyva maguk után. Egyetlen szempont van, hogy forgalmas helyen legyenek, ahol a potenciális áldozatok száma magas. Érthető, hogy Elisabeth (Brenda Blethyn) aggódik a lányáért, akitől épp távol van egy Guernsey nevű városkában, így azonnal Londonba utazik, hogy megkeresse Jane-t, akit 2 éve látott utoljára. A muszlim Ali Ousmane is eltűnt, akit reménytelenül keres édesapja (Sotigui Kouyaté). Ő 6 éves korában látta utoljára fiát és még egy fotója sincs róla. Most ide utazott Franciaországból, hogy megismerje egyetlen fiúgyermekét, de mindhiába.

Annyi bizonyos, hogy Ali és Jane jó barátok, együtt jártak arab órákra egy nyelviskolába, de a merénylet óta senki sem látta őket. Ennek köszönhetően Jane édesanyja és Ali édesapja lassan megértik egymást, és belátják, hogy a kulturális és vallási ellentétek ellenére is csak egymásra számíthatnak. Napközben a város utcáit járják, esténként megpróbálnak azzal a tudattal álomba szenderülni, hogy gyermekeik nem azon a buszon voltak. De hisz Te is felszállhattál volna arra a buszra! Akármelyikünk, bárki… És a folyó csak folyik tovább a lábunk alatt.

London River - június 6., szerda 20:00 Duna TV

rendező: Rachid Bouchareb
forgatókönyvíró: Rachid Bouchareb, Zoé Galeron, Olivier Lorelle
zeneszerző: Armand Amar
operatőr: Jérőme Alméras
producer: Rachid Bouchareb, Jean Bréhat
vágó: Yannick Kergoat

szereplők:
Brenda Blethyn (Elisabeth)
Sotigui Kouyaté (Ousmane)
Francis Magee (nyomozó)
Sami Bouajila (Imam)
Roschdy Zem (Butcher)

Díjak és jelölések:
Berlin Nemzetközi Filmfesztivál 2009 – Ezüst Medve-díj a legjobb színészi alakításért, Sotigui Kouyaté
Berlin Nemzetközi Filmfesztivál 2009 – Ökumenikus Zsűri különdíja a legjobb rendezésért, Rachid Bouchareb


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film csatorna duna tv mindig tv london river

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr114564135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása